söndag 26 december 2010

God fortsättning!

Vad fick ni i julklapp? Jag fick en kasse blandade alpackagarner av min man, så jag sitter som fastvuxen i soffan just nu. Istället för julmusik hörs det hemtrevliga klirrandet av stickor hemma hos oss.
När jag letade efter strumpstickor i rätt storlek så hittade jag ett mönsterprov jag gjorde för några år sedan. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av det till alla andra frusna blomälskare som inte räds att sätta tänderna i något koncentrations- och tidskrävande:

Jordviva
Jag tänkte mig när jag ritade mönstret att det skulle kunna bli fint som kantbård på en tröja. Här nedanför är två förslag på hur det skulle kunna se ut om man stickar resten av tröjan i ett stiliserat mönster som plockar upp formen av jordvivans gula blomma.
Är man van att sticka brukar det gå ganska snabbt att få in tekniken att sticka med två eller/och tre trådar garn, även om man inte gjort det tidigare.
Man skulle också kunna tänka sig vantar med primulamönster, eller hur?
För att bilderna inte ska ta evigheter att ladda ner på sidan så har jag förminskat dem till skärmupplösning, det betyder att de inte är särskilt skarpa om ni printar ut dem. Tycker ni att det är helt omöjligt att följa mönstret med den dåliga upplösningen, så mejla en rad så skickar jag över en högupplöst bild via mejl.

Obs! Mönstret får användas till vad som helst av enskilda privatpersoner. Det får däremot inte spridas vidare utan mitt tillstånd, och inte heller får produkter med mönstret (t.ex. stickade vantar) säljas till tredje part.

13 kommentarer:

 1. Åh här blev jag genast mycket piggare av att titta in. Vilket vackert mönster du har gjort och som du är så snäll att dela med dig utav.
  Skulle bli väldigt glad om du vill skicka mig en högupplöst variant på vantarna till min mail
  marie_trnis@yahoo.se.
  Nu måste jag se till att jag orkar ut och köpa gult garn hurra!
  Jag hör riktigt hur skönt det låter med dina stickor som klickar och någon/några katter som är brevid och spinner.
  Vilken omtänksam man som köper en kasse garner...underbart hälsa honom det.
  God fortsättning:)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin julklapp! Stickmönstret är fantastiskt. Än så länge stickar jag omönstrat, men med garn som ändrar färg så det blir "mönster" ändå.
  En gnistrande fin fortsättning på jul- & nyårshelgerna önskar Eva Linena

  SvaraRadera
 3. Vilken toppenklapp för dej! Jag kan tänka mej att du suttit där och klirrat hela julen nu...!
  Jättevackert mönster du har gjort - tack för att du delar med dej!
  Jodå, det fanns en tid när jag hade pippi på lusekoftor - det är verkligen jättekul att sticka mönster. Men jag stickade med rundsticka och sydde med maskin och klippte sedan däremellan! Himla mycket enklare att sticka med rundsticka när man stickar mönster...!
  Ha ännu en skön dag!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Hvor er det en smuk blog, du har!
  Rigtig godt nytår.
  Kh
  Kirsten

  SvaraRadera
 5. Oj, vad jag plötsligt blev sugen på att sticka! Något jag inte gjort på snart 30 år, men det är väl som att cykla. Har man en gång lärt sig... Tack för mönstret - väldigt vackert.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Marie:
  Jordvivor finns i alla möjliga färger ju - välj rosa eller rött istället för gult vet ja. :-)
  Nu har jag stickat så att jag har träningsvärk i ena lillfingret. Måttlighet är visst inte min starka sida... :-)

  Eva Linnea:
  Jag älskar också de melerade garnerna. De är verkligen humörhöjare!

  Lisas torp:
  Ja det var en bra present. :-)
  Att du som är så duktig på färg och komposition inte tagit dig för att rita egna mönster...? Dessutom ligger ju Stockholms alla bra garnaffärer just i dina kvarter...

  Kodfrifredag:
  Tack! Och vad roligt att du skrev en hälsning så att jag hittade till dig. :-)

  Lotta:
  Det var nog en bra liknelse. Så tror jag också att det är, har man en gång lärt sig så sitter tekniken i ryggmärgen.

  /IET

  SvaraRadera
 7. Sticka är inte min grej, har en hel flyttkartong med islandsgarner i källaren och hoppas att något av barnbarnen så småningom ska intressera sig för stickning...
  God fortsättning!
  Laila

  SvaraRadera
 8. Fint mönster, Iann. Att sticka (och brodera) är ju superinne nu. Gör en mönsterbok, vetja!

  SvaraRadera
 9. Tycker du Ulla? Jag har hört att böcker med projekt som tar tid inte säljer. Det ska vara saker man gör på några minuter eller ett par timmar. Men visst skulle det vara roligt med en blommig historia. Handarbetsmönster med motiv från trädgården. Jag kan ju prata med förlaget.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Jag tror inte att stickfolket köper en vacker mönsterbok för att sedan sticka allt. De vill gotta sig i mönstren och veta att de har möjliget att använda dem om andan skulle falla på. Är övertygad om att det är precis rätt tid. Stickfolket är också intresserat av trädgård så en "blommig historia" är inte fel.Jag tror inte på det där att folk inte är intresserade av något som tar tid. Det beror helt enkelt på hur lockande boken är. Fula saker säljer inte.Ta en titt på Britt-Marie Christofferssons underbara lunta "Stickning, ett hantverk att utveckla. Den handlar nästan enbart om ytmönster och inget där är gjort i en handvändning. Men den säljer nog bra - var slut när jag skulle köpa den. Så på förlaget bara!

  SvaraRadera
 11. Tack för peppet Ulla. Jag har haft ett par andra idéer i huvudet ett tag nu som jag plötsligt ser att jag skulle kunna införliva med mönster. Känns som om flera saker har fallit på plats.
  Dessutom; satt o funderade igår när jag stickade på ett par vantar... Kaffe Fassets böcker, det tar ju månader att sticka något ur dem. De säljer - som du säger - på läckerheten, och möjligheterna i dem.
  Nyår... Jo, jag känner det komma... all inspiration!

  SvaraRadera
 12. Nu kliar det i "stickhänderna"...... härlig julklapp du fick! och ett fint mönster har du designat, tycker jag! Jag ska göra en lite "djupdykning" i mina gömmor..... kanske det blir lite stickning i veckan....
  Jag önskar dig en underbar nyårsafton! Och ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2011! Varm Kram fr C

  SvaraRadera
 13. Oj nu får till och med jag lust att kunna sticka, fast jag vet innerst inne att det inte är jag..
  Gott nytt 2011 Iann och hoppas att vi lyckas träffas under det nya året!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...