tisdag 29 december 2009

Vackraste julblomman?

I höstas när jag klippte ner dahlian innan vinterförvaringen så tog jag till vara ett par av de outslagna knopparna och satte i ett glas vatten på diskbänken.
En vissnade bort efter någon månad, men den andra har långsamt, långsamt tagit sig för att slå ut.
Så detta är vad jag haft på mitt julbord.
Är det inte nästan lite magiskt?


En del nya frökataloger har trillat ner i brevlådan, men inte lika många som jag skulle önska, så jag ska sätta mig och beställa de jag saknar via internet nu. För mig hör det till mellandagarna och nyåret att få börja planera litet för sommarens krukor.
I brist på tillräckligt med tätskriven växtinspiration i A5 format njuter jag tillsvidare av att ha det riktigt undanstädat i ateljén. (Och att shoppa amaryllis på rea. 10 kronor styck. Man kan ju fylla en balja om man vill!)


10 kommentarer:

 1. Ja det var magiskt.
  Du menar inte du fick köpsa för 5:- amaryllisar??
  Ja då skulle jag fylla en hel bytta bums.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 2. Glömde säga
  Vad fint du har det i ateljen.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Hallå Annika, jo du, bara tio kronor stycket. Kunde tyvärr inte bära med mig mer än två stycken men ska kolla om det finns några kvar nästa gång. I sånt fall blir det balja/bytta full.
  Kul att du gillar ateljén. Den är mysigast just denna årstid när man inte tänker så mycket på hur mörk den är.
  /IET

  SvaraRadera
 4. Vinterblommande dahlior i all ära, men vilken vacker ateljé! Se bara på golvet, bjälkarna och fönstret. Klar inspirationshöjjare, kan jag tänka mig:)
  10 kr/amaryllis låter ju trevligt, som gjort för en amaryllis-installation.
  /U

  SvaraRadera
 5. Jag fick titta flera gånger för att tro mina ögon - så häftigt med dahlia till jul. Enormt snyggt rum också - det arbetsrummet hade jag gärna flyttat för att få. Jag tycker det ser ljust och rymligt ut!
  Eva

  SvaraRadera
 6. Helt otroligt att du har en dahlia kvar på ditt julbord! Ja, det är verkligen magiskt! Vad gör du med växterna...??!!!

  Det ser härligt ut i din ateljé!
  Hoppas att julen varit fin och vilsam!
  Önskar dej ett riktigt gott nytt 2010!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Vet inte vilket som är mest fantastiskt; att du har en livs levande dahlia i blom nu eller din fantastiska ateljé! Där kan jag tänka mig att kreativiteten frodas. :o)
  God fortsättning,
  Lydia

  SvaraRadera
 8. Jag är ganska ny på din blogg men vilka fina bilder du visar. Jag kommer med glädje att följa ditt nya år.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Utblickaren:
  Ja, golvet är en höjdare. Man kan nästan få lust att klappa det ibland. Fullt av själ och spår av tid. Den mörka träfärgen är fantastisk. (Och lägger man ett lakan på golvet lyfter det av draget. :-))

  Med fingrarna i (j)orden:
  Jag kan inte påminna mig att jag lyckats få en avklippt dahlia att slå ut inne så här på höst/vinter tidigare. Knoppen var helt sluten. Men jag gissar att anledningen att det funkade var att glaset har stått direkt under bänkbelysningen som är tänd hela dagarna och ibland även på nätterna. (Eller så är det någon som varit framme när jag sett åt ett annat håll och svingat sitt trollspö över den! :-))

  Lydias gröna fingrar:
  Visst blir man inspirerad av sån här miljö!

  Marina:
  Hej Marina och välkommen hit. Jag följer din blogg också.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...