Det är väl inte bara jag som har äpplen och squash i trädgården nu?
Ca 500 g skalad och urkärnad squash
3-4 medelstora äpplen
50 g skållad mandel
Smet:
1 dl strösocker
1-2 tsk vaniljsocker
125 g smör
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Riv den skalade och urkärnade squashen grovt och lägg den i en sil för att rinna av. Smörj en springform väl. Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln fint. Skär de skalade och urkärnade äpplena i tunna klyftor.
Rör ihop smör med socker och blanda ner äggen, ett i taget.
Krama ur den vätska som är kvar i squashen och vänd sen ner squashen i äggsmeten. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna i smeten och avsluta med att strö den hackade mandeln över.
Grädda mitt i ugnen i 50-60 min. Känn efter med sticka att den är färdig.
Godast ljummen som dessert. Vill man kan man ta en liten klick grädde till.
Om jag ska försöka beskriva hur den här efterrätten smakar så är den bästa liknelsen pannkaka. Tänk ugnspannkaka. Och eftersom den påminner om pannkaka så kommer här ytterligare en variant på receptet:
Följ receptet ovan men ta bara drygt hälften av sockret och uteslut mandeln helt. Servera den varm eller ljummen med stekt fläsk och lite lingon. Gillar man fläskpannkaka och stekt fläsk med äpple, kommer man att gilla det här rätten också.
Vilken oväntad kombination, äpplen och squash. Det låter väldigt gott.
SvaraRaderaTack för recept, det här måste provas... det blir nog den matiga varianten :)
Den matiga varianten skall absolut provas.
SvaraRaderaLåter jätte gott,mums.
Ja rätt som det var så kom hösten och ner fallna löv började göra det lite halt på morgnar och kvällar.
Gillar hösten fram tom novembers början sen så kan man ta bort nämnda månad enligt mig.
Kramar:)