måndag 27 september 2010

En dag för planerande

Lite planerande för framtiden, det är var jag har pysslat med idag. Skissat. Funderat. Funderat igen. Vet inte varför det är så mycket lättare att hålla fokus på hösten. Fast det kanske bara är jag som är sån. Det är som om den höga luften rensar hjärnan och allt blir mycket tydligare.


En av de saker jag funderat på är utställningen jag håller på att arbeta med. Det känns som att det äntligen börjar bli en linje jag är nöjd med i materialet.
Ibland håller jag inte linjen, utan gör saker som jag vet inte passar in. Som pennskrinet nedan. Det gjorde jag bara för att jag fick en sån lust att göra något dekorerat med guldfärg.

När jag är färdig hoppas jag kunna ha 30-40 handgjorda askar i papier maché att visa. Alla unika. De flesta kommer att ha växtmotiv och många kommer att berätta små historier. Låter det konstigt? Jag ska visa mer lite längre fram.
Det är ett tidskrävande projekt och jag vet inte riktigt när jag blir färdig. Jag hoppas att det blir i vinter redan. Eller till våren iallafall.

Åter till pennskrinet; jag råkade ställa det ifrån mig på en hylla bredvid en av de lavendelstavar jag gjorde i somras. Storleken verkade så lagom så jag stoppade ner staven i skrinet och de passade som hand i handske. Sådana här tillfälligheter inspirerar mig väldigt mycket.


14 kommentarer:

 1. Vilket vackert pennskrin! Vill ha!!! Utställning, skriver du. Var, när? Den måste jag besöka om den är inom räckhåll

  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jag visste inte att du planerar en utställning! Sååå spännande det låter med askarna!
  Det pennskrinet är ju helt underbart och lavendelstaven...passar verkligen som handsken..:)!
  Jisses, så duktig du är!!!!
  Lycka till med utställningen! Hoppas man får veta var, när och hur....!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så fint! Utställning? Var? När?

  SvaraRadera
 4. Laila & Lisa:
  Det blir en ateljéutställning så klart att ni ska komma, ni som bor i närheten!! Om jag lyckas hålla min egen tidsplan så blir det någon gång på vårvintern. Men jag ska visa mer saker här vad det lider, så ni kommer att bli uppdaterade. :-)

  Laila: "Vill ha!" tror jag är det bästa betyg en liten ask kan få. :-)

  /IET

  SvaraRadera
 5. Mira:
  Oj, där dök du upp också. God förmiddag. :-)
  Se svar ovan.

  /IET

  SvaraRadera
 6. Åh, så spännande! Snälla, berätta mer om din uställning och dina planer! Asken var ju en ren dröm!!!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Woaw, tänk att ha en sån väldoftande ask!
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 8. Ateljéutställning, menar du hemma i din ateljé eller? Hoppas i alla fall att det går att nå lokalen med kommunala kommunikationer, är halvblind (helblind i mörker) och kör inte bil.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Så fin ask! Blir nyfiken på de andra askarna, fin ide med askar, insida, utsida, så många möjligheter. Önskar jag bodde lite närmre.. ha det fint!

  SvaraRadera
 10. Åh vad nyfiken jag är. Vad fin asken blev med lavendelstaven i och vad gott det måste lukta när locket har varit stängt ett tag.
  Blir så nyfiken att få se mera och det där med blomster tema tilltalar mig, mycket.
  du får inte glömma att säga till, var? när? hur?
  Jag tror man får mer tid till eftertanke under hösten, det är inte lika bråttom som vår och sommar när man vill hinna med så mycket som möjligt. Nu får man tid att vara inomhus och mörkret faller ju så fort.

  Kramar:)

  SvaraRadera
 11. Vilket vackert pennskrin, och med lavendelflätan i blev det rent utsökt. Nästan lite japanskt över det hela.

  SvaraRadera
 12. Åh, så jag håller med. Hösten med sitt ljus och sin klara luft är helt perfekt för tankeverksamhet. Det är som om allt faller på plats efter sommaren.

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 13. Hallå Iann! Hur är det? Saknar dig på nätet, är allt bra eller jobbar du bara?

  SvaraRadera
 14. Klart du ska göra dina jättefinfina pennskrin de är som kinesiska askar/japanska lackskrin, hur fina som helst. Är det inte väldigt tålamodsprövande att göra? Jag håller själv på med en box (kartonage) till mina två skissböcker som jag bundit in, och jag kan bara säga att om du orkar göra dessa askar är du ett under av tålamod:) Förövrigt blir lavendelstaven i asken supersnygg. Skulle passa i mitt sovrum;)
  /U

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...