Jag hade tänkt att sätta mig in i Bloggers nya sätt att göra inlägg, men idag kom inte rutan upp alls, den där det står "testa nu". Så nu kom jag av mig litet...
Och inget nytt att berätta har jag heller. Bortsett från att det var galet mycket trattkantareller i skogen idag. Och att jag lyckats dra på mig en ny förkylning trots att jag inte kurerat mig klart från den förra. En mycket mätt och mycket trött Iann vid tangentbordet alltså.
Nu är det fjärde gången jag försöker kommentera!!! *morr*
SvaraRaderaVilket tratteldorado minsann! Antar att det är dem du är mätt på!
Bloggers nya är rätt krångligt, tycker jag. Satt en del idag och försökte göra en ny mall, men, men...inte det lättaste!
Trist med förkylning - och du som nyss har haft din!!!
Här snoras det för fullt, och feber har jag nog också, känner mej riktigt risig idag!
Vi får krya på oss!
Lisa
Lisa:
SvaraRaderaVet inte om det är någon slags influensavariant som slagit till? Ledvärk och feber och en urjobbig hosta. Och jag som blir så gnällig när jag har ont i lederna - just nu är jag nog inte så rolig att umgås med! ;-)
Har hört flera säga att bloggers nya är krånglig, ser inte fram mot att behöva ta i tu med det. För mig har allt funkat jättebra som det varit.
Krya på dig du med.
/IET
Oj vad mycket trattkantareller...härligt!
SvaraRaderaHa en fin dag! / Irene
Jag har inte heller satt mig in det nya, har bara gjort som tidigare, det får bli när det är mörk höst och fotovädret är förbi. Såna mängder trattisar du hittat, det är så himla gott.
SvaraRaderaKrya på dig!!
Nej jag har inte heller satt mig in i det nya bloggers. Fast det kanske är dags för jag får knappt in mina bilder längre, efter 5 försök fick jag in sista inlägget och då är man inte riktigt glad.
SvaraRaderaNej är du snorig igen, låter inget bra när lederna tar stryk.
Jisses vad trattisar du har hittat, härligt.
Kan tänka mig att du har njutit av en hel del av dom eftersom du skriver att du är mätt.
Kramar:)
Att lägga in bilder har blivit mycket smidigare med den nya redigeraren, problemet är texten tycker jag. Får ingen rätsida på det än så länge.
SvaraRaderaRoligare är det då med svampskogen :) Vilka mängder av trattisar det finns! Jag plockade så mycket förra året, och torkade, så nu plockar jag och ger bort, för låta bli kan man ju inte... ;)
Alla:
SvaraRaderaUppriktigt sagt var det så mycket trattisar att vi gick förbi de som fanns den sista kilometern. Vi var rädda att vi inte skulle hinna/orka rensa alla. Har aldrig varit med om något liknande. Men det är ont om Karl-Johan och Smörsopp i år (?). De vi hittat har iallafall varit väldigt maskstungna.
I morgon ska jag testa att göra trattkantarellsoppa. Det ser jag fram mot.
Christina:
Vad gör du med dina torkade trattkantareller? Jag har flera burkar hemma men börjar bli orolig att de kommer att ingå i mitt dödsbo en dag...
/IET
I år plockar jag bara till vänner och till dagsbehov, har så mycket torkat sedan förra året.
SvaraRaderaJag blöter antingen upp dem och gör såser, stuvningar, soppor, eller bara steker dem och har som tillbehör - eller så smular jag ner dem i maträtter som smaksättning.
Nu när jag har snöat in på vietnamesisk mat så använder jag dem istället för 'skogsöron' som står i recepten.
En trevlig presnt att ge bort är det också, en påse med torkade trattisar till någon som inte plockar själv.
Har du, som är bra på både växter och mat, något bra tips på en mojs man gör av chili?
Jag har odlat chili i år och fått mängder som jag inte vet vad jag ska göra av.
För några år sedan kokade jag krossade chili med vinäger, honung, vitlök...sen minns jag inte mer, och tappat bort receptet har jag också gjort. Det blev i alla fall en väldigt användbar mojs som jag har kvar av än i en glasburk i kylskåpet, still going strong.
Du vet inte hur man gör något liknande?
Ursäkta upprepningen, jag såg det först nu, harkel, harkel...
SvaraRaderaChristina:
SvaraRaderaNej... chilimojs har jag noll koll på. Hmm... Synd, det låter användbart. (Jag har sambal olek i nästan allt jag lagar. :-))
När jag fick mycket ett år torkade jag det mesta och hade att smula grytor och sånt med. Använde upp allting på en vinter faktiskt. (!)
Vet inte om det är något fel på våra torkade trattisar för de går inte att blöta. Det enda de går att använda till är att ha i såser. Men vet du, jag blir lite uppmuntrad av att du torkar så framgångsrik. Ska testa. (Burkarna vi har har vi ärvt ser du - de kanske är antika?? ;-))
Bra idé att ha som gåbort-present också.
Vill ut i skogen igen!!!
/IET
Synd på chilimojset, jag får försöka testa på egen hand.
SvaraRaderaDet låter konstigt med torkade trattisar som inte går att blöta, de måste ha blivit feltorkade på något vis?
Torkade trattisar brukar bara ta minuten, sen är de pigga igen.
Jag har kommit på ett något udda sätt att torka trattisar på:
http://stribergsstation.blogspot.com/2009/11/vad-ar-det-som-hanger-i-pannrummet.html