onsdag 9 mars 2011

Det finns åtminstone någon som tjänar på att bussarna till Botkyrka inte går som de ska, och det är blomsterhandlaren vid Fridhemsplan. När en tur är inställd och det dröjer 25 minuter till nästa avgång finns det inte så mycket annat roligt att göra än att titta vad han har för blommor. Den senaste veckan har min man kommit hem med tulpaner tre gånger.
De vita här nedanför var ovanligt läckra. De ser ut som om de är gjorda av vax - alldeles tjocka och "köttiga" i konsistensen.


Var en sväng till Plantagen för att köpa en födelsedagspresent och kunde inte låta bli att ta en tulpanpelargon också. Jag är inte så jätteförtjust i rosa pelargoner, men det var den enda färg de hade, och jag tänkte rita av den. Kan ju alltid ändra färg på den då...


Planterade om några av pelargonerna hemma också, och kom på att jag inte tittat så noggrant i Rockdalas katalog ännu. Såg att de kommer till mässan Rum & Trädgård som startar i morgon och jag hoppas att de kommer att ha med sig sticklingar av dessa två pelargoner:

Pac First Yellow
Bild: Wibrant Trädgård Rockdala

Freak of Nature
Bild: Wibrant Trädgård Rockdala

Jag gillar brokbladiga pelargoner i samplanteringar i krukor. De lyser upp lite i vår husskugga.

Hann med en fika ute i växthuset idag också. Jag har inte börjat odla där, det är helt tomt fortfarande, men det är så skönt att bara sitta en stund. Jag skyfflade in ett lass snö över alla perenner i krukor (sticklingar från i somras) som förvarats där över vintern också. Och upptäckte att två rutor till gått sönder. Nu är det tre som spruckit denna vinter. Jag tycker att det är lite konstigt eftersom det nästan inte legat någon snö alls på taket i år. Den har rasat ner av sig själv i nästan samma takt som den fallit. Men jag tror inte att vi kommer att byta några rutor i år. Än så länge är det bara sprickor, inga bitar som har lossnat.
Är inte helt säker ännu, men jag tror att det blir mässbesök i morgon för min del. Kanske syns vi i bloggcaféet efter lunch?

6 kommentarer:

 1. Ja, varför spricker så många fönster i växthusen denna vinter? (Hos oss har fem dessutom rasat in men ännu fler har sprickor.) Förra året var det ju mycket mera snö på taken men inte samma massaker. Funderar allvarligt på att byta till kanalplast åtminstone på det ena växthuset.
  Du skriver i kommentar på min blogg att du inte får tag på LED-växtlampor. Har inte heller hittat någon "vanlig" butik som saluför dessa men på nätet finns en del. Googla på .
  Hoppas vi ses idag!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag åker till Kistamässan i dag. Vi får ses någon annan gång. Ha en skön torsdag bland dina fina tulpaner och i ditt växthus. Det lät skönt det där med fika i växthuset. Kanske ska ta och röja i mitt lilla (2 x 2 m) och fika där i helgen?!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Laila:
  Nu har jag googlat och hittar massor. :-)

  /iet

  SvaraRadera
 4. Vad tråkigt med sprickor i växthuset. Själv har jag kanalplast i mitt lilla ...och det ser fint ut. Fastnade oxå för den vackra gula pelargonen och ska nog försöka få tag på den :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 5. Fika i växthuset låter härligt!

  Go´kväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 6. Tråkigt när det blir sprickor i växthus fönstren, det måste väl var ytspänningen som gör att dom går sönder. fika i växthuset låter härligt.
  Så fina tulpaner. Hoppas att du hittade dom två pelargonerna du var ute efter. Den nedre såg aldrig jag för då hade den fått följa med hem.
  Kul att träffas. Ha det gott:O)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...