torsdag 22 september 2011

Blommande paket

Tänk om det kunde komma fler sådana här paket med brevbäraren.

Tack Fagras Trädgård! Den ser jättefin ut. Stjälkarna är satta i vatten och plantan ska jag plantera i eftermiddag. Brokbladig kärleksört är det.

PS. Charlotte! Ett par nya stjälkar av postmannen står på rotning åt dig. Jag har skaffat mig en liten kattsäker hylla. Ska de komma åt plantorna där måste de först utveckla vingar. Hoppas jag.

9 kommentarer:

 1. Känner du till om det finns andra färger på kärleksörten än rosa. Jag tycker att färgen känns så fel när den blommar. I övrigt tycker jag att bladställningen är väldigt trevlig. Brokbladig har jag aldrig stött på, intressant.

  SvaraRadera
 2. Lena H:

  Helt vita finns också, och gul/grönblommande. Annars rekommenderar jag en rödbladig med mörkt mörkrosa/vinröda blommor.
  Samtidigt - apropå rosablommande - så kan den bli väldigt rätt om du bara samplanterar med rätt växter. Vad har du mer som blommar i din trädgård nu Lena?
  Jag har några gamla, stora ruggar rosa som fanns när vi flyttade in. De stod urtrist ihop med gullris och guldboll. Jag har flyttat dem till en rabatt med gräs o bambu, och planterat några rödbladiga också, och plötsligt så är de "helrätt" på platsen.

  /IET

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt att man kan få levande växter med posten!!
  Brokbladig har jag nog aldrig sett!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Åh, vilket roligt paket!

  Ha det gott,
  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Underbar post:-)
  Kärleksört är verkligen mer än man tror, var nyligen på en plantskola som hade massor av sorter och de var så vackra! Jag tycker det är en lite missförstådd och ofta felbehandlad växt, sällan får den finnas i ett sammanhang, som solitär blir den lätt lite tråkig. kram Sophia

  SvaraRadera
 6. Jag flyttade min kärleksört till ett bördigare ställe förra hösten och den mådde jättebra av det och blev hur stor som helst. Jag ska tänka till inför nästa säsong kring färg- och formval till växter intill, gräs och bambu låter hur fint som helst. Vit och röd kärleksört låter också intressant.
  Tack för bra tankar och tips!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig post! Kul med brok bladig.
  Allt väl med dig?
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Svar på din fråga: ja, det är Napoleon, vad skarpögd du är!!! Motivet heter "Chut! Papa dort", och är ganska charmigt.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. PS
  http://webmuseo.com/ws/musee-dreux/app/collection/record/179

  /R

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...