måndag 2 augusti 2010

Gröna ärtor med mynta

Gott till kött, fisk, på mackan, i buffén. Grön ärtpuré med mynta.

200 g färska gröna ärtor
2 msk creme fraiche
1-2 tsk hackad mynta
en nypa salt
(ev. några droppar pressad citron eller lime)

Blanda alla ingredienser i matberedare (eller använd stavmixer), och mixa till en lite grynig konsistens. Låt vila i kylskåp någon timma. Servera med fördel som tillbehör till grillat. Kött, fisk, kyckling eller grönsaker. Mycket, mycket gott till rätter som serveras med couscous, och som komplement till hummus.

Det går lika bra att använda tinade frysta ärter, men då smakar det gott med en tillsats av några droppar citron- eller limesaft i röran.

10 kommentarer:

  1. Åh, så gott! Det måste jag testa! Tackar för receptet!
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Men så underbart gott det ser ut.
    Man kan vill ut nalla lite på åkern eller?
    Tack för tipset.
    Annika

    SvaraRadera
  3. Det där receptet tror jag på!!! Det blir nog jättegott!! Ska det vara någon särskild sorts mynta? Min rosenmynta duger kanske inte?
    Ha det gott - myntagott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  4. Jag brukar göra ngt liknande, men utan mynta. Myntan lät som ett spännande tillägg - ska testas.

    SvaraRadera
  5. Annika:
    Ut och nalla!

    Ruben:
    Ananasmynta är inte bra, så mycket kan jag säga. Tror att grön- eller pepparmynta funkar bäst.

    Christina:
    Mmm, jag gör också utan mynta ibland. Och skippar cremefraichen och tar rapsolja istället. Går att variera i oändlighet förmodligen.:-)
    Men vackert på bord och tallrik blir det - hur man än kryddar.

    /IET

    SvaraRadera
  6. Det där så mumsigt ut:)Mot närmaste torghandlare för ärt inköp.Lever just nu på inhemska grönsaker i purfärsk tappning åh det är precis lika gott varje år.
    Kramar:O)

    SvaraRadera
  7. Det där lät gott! Och vilken fin skål du har röran i.....

    Din bok är jättefin.... Har inte läst ut den ännu, men har börjat....

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  8. Mmmm... Låter gott! Måste jag prova!

    SvaraRadera
  9. Låter gott! Det ska jag prova! Njuter av din bok....är så glad över att jag köpte den! Jag njuter också av mina sista lediga dagar.... önskar dig en härlig onsdagskväll! Kram fr C

    SvaraRadera
  10. Detta recept måste jag absolut testa.
    Så enkelt!
    Jag älskar ärtor i alla former.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...