lördag 28 maj 2011

Gula stråk

Eller gulaktiga iallafall... Fin bladkombo här nedan som är som absolut bäst precis just nu; rhododendron, strutbräken och gulbladig smällspirea.

Vanligtvis är det lite svårt (tycker jag) att se något positivt i lökväxter som håller på att vissna ner. Men kombinationen nedan tycker jag är riktigt snygg i färg. Vitt violkungsljus och vissnande kejsarkronor.*

Idag skulle jag plantera en liten planta av vit Jakobs stege som jag fick av en vän sent förra hösten. Jag hann inte få den i jorden då, så den har stått i sin kruka hela vintern. Nu hittade jag knappt krukan för den såg inte alls ut som den gjorde när jag fick den och den var nyplanterad. Krukan var plötsligt full av växtlighet i olika höjder och storlek. Särade försiktigt på den nu rätt kompakta rotklumpen i en 10 centimeters kruka. Den innehöll, förutom ett antal ogräs av olika sorter och storlek, sex plantor jakobs stege, tre små vallmo och två aklejor. Jag planterade naturligtvis allting. (Utom ogräset förstås.) Rolig present. :-)

5 kommentarer:

 1. Violkungsljuset och de vissnande kejsarkronorna är vackra. Kul med presentkrukan! Jag undrar vad du har för nätleverantör? jag har nämligen just sagt ja till att testa mitt telebolags trådlösa nät som skulle vara 4 gånger snabbare än vårt nuvarande och jag är väldigt skeptisk, har haft mycket problem med det vi har och jag är minst sagt beroende av att det funkar. kram Sophia

  SvaraRadera
 2. Sophia:
  Jag skickar ett meddelande till dig på FB istället för att svara här.

  /IET

  SvaraRadera
 3. Du är bra på kombinationer! Själv lyckas jag bara ibland, inser mer och mer hur viktigt det är med bladformer och -färger.
  Otroligt att en liten kruka kan rymma SÅÅÅ mycket! Jakobs stege gillar jag skarpt, har den blå som dyker upp lite varstans och blommar från nu och till senhösten. Spännande hur den ändrar växtform vartefter.
  Kram Laila

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara gulgröna toner i översta bilden...
  Jag faller mer och mer för gult och limefärgat....
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig överraskning presenten blev efter några månader! Sån´t är roligt.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...