måndag 4 juli 2011

Fin sommar-kombo

Jag är väldigt glad att det blivit lite svalare ute, har inte orkat göra någonting under en veckas tid. Jag vet ju att man ska vara glad att det är varmt och skönt - och inte 24 minusgrader - men har man fjorton saker på gång i trädgården, varav nästan allihopa inkluderar grävning i någon form, då tycker man att 15-20 plus är ganska lagom. Kan det bara komma en rejäl regnskur också så är livet snudd på perfekt tror jag.

Trots finfint väder har det inte blivit mycket trädgårdsarbete idag. Allt jag har gjort är att plantera några perenner och att så ett par rader ny sallat.
Den här färgstarka kombinationen såg jag på Julita idag. Något att korpa till nästa år tror jag.

5 kommentarer:

 1. Fin kombo! Värmen kan bli jobbig ibland, inte undra på att de tar siesta mitt på dagen på sina platser. Men man kan ju försöka töja litet på dygnet. Morgonstund har guld i mun! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ruben:
  Jodå, jag har ställt klockan en timme (eller två) tidigare hela förra veckan. Och sova i värmen gick ju inte heller, så nog töjde jag på dygnet alltid. :-) Men speciellt mycket grävt blev det ändå inte, för sen är det ju torkan som ställt om att jorden är som betong där man försöker gräva nytt. (Väntar förresten på det utlovade regnet.)

  /IET

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Knallrosa & lime är jättefint ihop. Kul idé att ha det i trädgårdslandet/rabatten.
  Samma här, värmen har krävt sin vila men nu är det grejor på G här i Nöbbele. En perennrabatt ska anläggas/håller på att anläggas. Purpurklätt & jättedaggkåpa borde ju också vara fint ihop!?
  En skön dag önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 4. E L:
  Ja, nu blir det nya tag denna vecka! :-)
  Så härligt det låter att anlägga perennarabatt, det skulle jag också vilja göra. Just nu petar jag bara ner perennerna där de får plats, mer för att få dem i jorden än att göra det snyggt och trivsamt.

  /IET

  SvaraRadera
 5. Tack för dina förslag på sällskap till humlen! Ska fundera medan jag renoverar rabatten och botanisera lite på nätet bland dagliljor mm!
  Är också glad över det svalare vädret och jag tror att trädgården också tycker det är skönt med mulna dagar då och då. Vi fick 1 mm regn i natt. Inte mycket att hurra för...
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...