måndag 12 september 2011

Vågar man hoppas på att rosenskäran ska hinna blomma?

Ja, det är frågan. Men nu har den äntligen knoppar iallafall. Vad är det för fel på dom, jag har hört att flera har samma problem i år? Stora, fina plantor (två meter höga) men inte en blomma utslagen ännu. Och ändå sådde jag dem tidigt, i början av april tror jag, och plantorna var 40-50 cm höga och jättefina när jag planterade ut dem i början av juni... Skumt.

4 kommentarer:

 1. Iår har jag inga rosenskäror och det förklara nog saken - så många somrar som jag upplevt att den blommar såååå sent att frosten hinner ta den innan den ens börjat blomma!!! Vi får hoppas att det blir en lång och varm höst!
  Ha en fin måndag - här kommer just solen fram!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Samma här Lisa. Det regnade i morse men nu spricker det upp och jag funderar på om man kanske skulle ta med sig lunchtallriken ut.

  Ja, det är konstigt med rosenskärorna. Har rannsakat mig själv men kan inte ens skylla på att jag gött dem för mycket, de har i stort sett fått sköta sig själva, och är inte överdrivet bortskämda på något vis.
  Förra året hade jag en annan sort och de blommade så snällt mitt i sommaren "som vanligt".
  Men som du säger... vi får hoppas att första frosten dröjer litet.

  /IET

  SvaraRadera
 3. Här är de också meterhöga, men än har jag inte sett till en endaste knopp! Den lägre vita varianten har blommat i månader o blommar fortfarande. Och de såddes samtidigt!

  Nä här blir det inga höga någon fler gång... *buttert*

  SvaraRadera
 4. Jisses. Det där skulle jag kunna ha skrivit, för samma sak har hänt mig. Sådde också tidigt. Å på ett ställe har det inte ens blivit knoppar. Bara grönväxt. Dock har jag flera andra som blommar. Men det verkar som att det är ett märkligt år på blomfronten. Har flera dahlior som inte heller har blommat, eller precis har slagit ut. Men som är stora och gröna och frodigare än någonsin. Har hört att det är flera som upplevt samma sak. Senast igår gick jag och tittade till mina rosenskäror som inte behagar blomma eller ens sätta knopp. Mystiskt.... För dom står vääääldigt soligt till och har inte torkat. Va é problemet kan man undra??????

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...