söndag 12 augusti 2012

Semestertider

Hoppsan vad tiden har flugit. Tre veckor sedan senaste uppdateringen. Jag vet inte riktigt vad som hände. En högt älskad kisses död var nog vad som hände om jag tänker efter. Och så har jag jobbat som bara sjutton med att skriva och fota. Och slipat dörrar. Och renoverat fönster. 
Och vilken skön sommar det varit! Regn och sol om vartannat. Har knappt behövt vattna alls.

Idag var Tusen trädgårdar. Vi hann bara med två stycken, det blev alldeles för lång tid på båda ställena, det var fantastiskt trevligt. Ska plocka ut några bilder och visa, men idag blir det två bilder hemifrån mig istället. Det var så otroligt fint ljus när vi kom hem och satte oss för äta utomhus.


Ovan "rosa" rabatten som knappt har någon färg alls just nu. Det ska blomma flera Echinacea, rudbeckia nu, men jag vet inte riktigt vad som hänt i år. Den orange-rosa (skymtar bakom ena gräset) är väldigt tanig och låg, och den saffransgula står ännu i knopp och är bara 30 (!) centimeter hög. Men  "a garden is a work in progress", så vi får se vad som händer nästa år.

Nedan precis samma vy fast från motsatta hållet. Jag gillar min regnplantering av kryddväxter i kruka skarpt. De står precis vid husknuten. Lätta att nå när det regnar och man snabbt behöver rusa ut och nypa till sig en kvist eller två till maten.11 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra med katten.
  Det var nog bättre att se två trädgårdar i lugn och ro än att hetsa runt och inte se någon ordentligt.
  Krukorna vid knuten ser härligt inbjudande ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har du rätt Lena. Det var en toppendag.
   /i.

   Radera
 2. Jaaa, vad tjusigt!! Vi pratade igår om höjd i trädgården, och då kom vi förstås in på gräs! Nu blev jag inspirerad till några fler gräs!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju tacksamma. Jag läser på och har några på listan att införskaffa. Vi får se när det blir.
   /i.

   Radera
 3. Njuter av alla dina fina sommarinlägg, så finstämt, så vackert! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Närmen, oj, nu blir jag nästan generad ju...
   /i.

   Radera
 4. Kul att ni fick se ett par trädgårdar! Här blev det en tur till havsbandet istället..!

  Åh, så fint du har i din trädgård med både höga och låga växter så fint placerade! Så vackert med gräset och att lätt kunna nå kryddorna är ju ingen dum idé!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havet lockar alltid. Kan förstå att det drog när det var så fint väder också.
   /i.

   Radera
 5. Så tråkigt att höra att du förlorat en pälskling. De tar större plats i livet än man tror... Hoppas du fick många år med din vän.
  Här har den röda rosenknoppen glatt mig med sina blommor, liksom den okända doftpellisen, Minnie har knopp och jag bara väntar... Stort tack för dem!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååååh, jag hade ju lagt namnet i minnet efter att jag kollade upp, men nu är det borta igen... Ska verkligen försöka komma ihåg att skriva till dig när jag har det på tungan igen.

   Hos mig blommar rosenknoppen bara måttligt i år, men bladmassan är enorm. Den får knappt plats på verandabordet längre. Så kan det gå (anatar jag) när man inte har koll på hur man göder den. ;-)

   Minnie blommar storslaget hos mig, som alltid. Älskar den pelargonen. :-)
   Kul att du hörde av dig Sofia.

   /iet

   Radera
 6. Tja!
  det var sannolikt ÖVERTRÄFFA att se två trädgårdar i fördrag än att framkalla runt och inte se någon ordentligt. krukor på skrymsle ser underbara attractive.thanks kram till delning.
  Soffor

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...