fredag 11 oktober 2013

Veckans vackraste?

Trots alla år med trädgård hittar jag ständigt nya saker som får mitt hjärta att klappa fortare. Som de här stjälkarna till exempel. Ser ni vad det är för växt?


Det är helt vanlig bladdill. Kämpade för att lägga dem på komposten men det gick helt enkelt inte. Jag klippte ner dem i bitar om 20 cm och satte i vas. Och vasen ställde jag på arbetsbordet. Det är bara ränder i vitt och grönt, men oj, oj, oj så vackra ränder...

Det var en fin dill, så jag passade på att ta frön på en gång. Dillkronorna är förstås oerhört vackra de också, men har man katter så är det här bordsdekorationer som fungerar mindre bra.


Tips: Torra dillkronor är förresten väldigt användbart om man bygger modelljärnväg. Ett enskilt blomknippe kan bli väldigt fin stam till mindre uppstammade träd, typ bollpill. 

3 kommentarer:

 1. Ja, ibland får ögat syn på något som tidigare inte setts... Den var riktigt fin. Jag har bara provat "vanlig" dill, inte riktigt lyckats med sådderna. Kanske prova någon annan sort nästa år. Har din dill något sortnamn?
  undrar
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns inte Katarina, men det var bladdill lämplig för kruka och växthus. Det fåniga är att jag aldrig lyckats med den i växthuset, däremot blev den superfin på friland i år.

   Radera
 2. Det är märkligt att naturen redan skapat alla mönster och former som finns :) Ibland går blicken på formjakt i trädgården, alltid hittar man något oväntat fint :D Håller med, underbart vackra ränder du hittade där! /Carolin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...