fredag 18 september 2009

Nigella damascena

Det här är en ny bekantskap för i år. Det vill säga, det skulle vara det. Enligt fröpåsen är det här en Jungfrun i det gröna som heter 'Oxford Blue'. Problemet är bara att enligt bilden på påsen skulle den bli mörkt blå i färgen. Och det är den ju inte, alls...
Vi sådde en rad i grönsakslandet ganska sent i juli. Och nu har de första blommorna slagit ut. Vet inte hur känslig den är för frost, men det får jag väl snart se. Redan nu är temperaturerna nere i bara någon grad eller två över noll på nätterna. (Vi är ovana vid det här bedrägliga inlandsklimatet som har så kalla nätter. Svårt att förstå att inte sensommaren ska fortsätta en månad till.)


Det var ett tag sen jag odlade Jungfrun i det gröna sist, så jag blev glad och överraskad att upptäcka hur sympatiskt hon är. Hon ska absolut få plats i min trädgård även nästa år. (Men jag ska göra ett nytt försök att hitta den rätta 'Oxford Blue'.)

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad kul att du hittade till mig.
  Jag har sommar här och äter jordgubbar, smultron, hallon och björnbär varje dag.
  Är ledig efter en hältisk sommar som jag missade lite av.
  Det tar jag igen nu.
  Gillar verkligen dina teckningar.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 2. Ja dessa fröpåsar med annat innehåll, fast på ett sätt är det ju lite kul för man kan få prova på oanade växter och färgkombinationer.
  Vad söt hon var den lilla blomman.
  Ja, det där inlandsklimatet är lite lurigare än här när vattnet.Kram:)

  SvaraRadera
 3. Så kul att få kika in här och se lite mer utav ditt arbete. Jag kommer att titta lite då och då i din portfolio för att se vad du uppdaterar med.
  Jungfrun i det gröna var söt även om den inte var den blå färgen som du ville ha. Jag minns att jag torkade frökapslarna för några år sedan och de var verkligen dekorativa.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...