onsdag 3 november 2010

Dragonvinäger

Dags att sila och buteljera om dragonvinägern.

14 kommentarer:

 1. Så läckert det ser ut och vilken härligt sliten trappa flaskan står i!!
  Ha en fin dag, trots rugget!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Mmmums! Super att ha i bearnaisesås.
  Ha de gott, Catarina

  SvaraRadera
 3. Så gott det ser ut!
  Ha det gott i gråvädret.
  Kramar:)

  Jo jag hade det riktigt trevligt när jag pysslade med mina tändsticksaskar och tänkte på dig och dina andra fina askar som du gör.

  SvaraRadera
 4. Härligt! Har haft en hel del problem med den franska dragonen på senare år, den trivs inte riktigt och kommer nästan aldrig igen efter vintern. Men skam den som ger sig! Timjan, däremot, växer som ogräs i stora delar av vårt woodland, verkar älska torvjorden där!

  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Lisas torp:
  Den ska väl målas så småningom, men just nu är den tacksam som bakgrund när man fotar.

  Cat:
  Du har så rätt!

  Marie:
  Jag har gjort en ask med gullvivor, ska fota nån dag och visa, såå underbar!

  Laila:
  Jag köpte en ny planta i år eftersom de två jag haft varit så små att man knappt vill skörda från dem. Planterade på ny plats och vips så blev det en mindre dragonbuske av det hela. Oj vad den vuxit! Ska bli spännande att se om den kommer att vara lika fin nästa år.
  Vad härligt att mycket timjan, det skulle jag vilja ha också. Gärna hela mattor om det gick. Kanske skulle man prova en liten torvmullsbädd?

  /IET

  SvaraRadera
 6. Jag brukar också göra dragonvinäger, men missade tyvärr i år.
  På samma ställe som sardellpasten kan du förresten hitta stora flaskor med fransk vitvinsvinäger som inte kostar skjortan.
  Jag brukar göra kryddvinäger och ge bort i present, men brukar inte sila. Det är antagligen en god idé!
  Nästa år ska jag prova ditt sätt.

  SvaraRadera
 7. Christina:
  Jag brukar inte heller sila. Men den här satsen var för presenter, och då tänkte jag att det kunde se trevligt ut utan brunaktiga kvisten i. Och så ritar jag en vacker kvist på etiketten istället...
  Har inte varit hos Albert på flera år, jag tröttnade på att alla "bäst före" datum alltid hade gått ut. Men jag saknar stämningen (och de braiga tvålarna) så jag ska ta en sväng förbi. (Måste ju ha tag i pastan också!) Och stort tack för tipset om vinäger!!

  /IET

  SvaraRadera
 8. Vackert och säkert jättegott!

  SvaraRadera
 9. Ser fint ut, flaskorna med dina etiketter blir säkert vackra. Min dragon är stendöd, trots att den fick en varm plats att växa på när jag flyttade den, jag får skaffa en ny nästa år och vara lite snäll mot den. fast jag är inte mycket för att dutta med blommor, tycker att de ska kunna klara sig annars är det nog inte meningen att de ska växa på den platsen jag satt dem.
  kram

  SvaraRadera
 10. Tittar in för att önska dig en fin stämningsfull dag! Kram fr C

  SvaraRadera
 11. Vilken underbar bild och dragonvinäger som är så gott!!

  Angående din fråga om jordärtskockor, häromdagen: Nej, de blir inte alls träiga av att blomma. Detta är en blommande italiensk sort av jordärtskocka, Bianca. Alla sorter blommar alltså inte, men växten är släkt med solrosen:)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 12. Hur länge har den stått? Undrar Eva Linnea

  SvaraRadera
 13. Eva Linnea:
  Den har stått i nästan två månader, men ofta brukar jag inte sila av den alls eftersom jag gör av med den innan det är dags att göra en ny omgång nästa sommar. Det är alltså inget jag långlagrar. (I böcker rekommenderas att den ska silas efter tre veckor. Jag tycker 4-5 veckor är minimum för att det ska bli "rätt" fyllig dragonsmak.)

  IET

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...