söndag 27 februari 2011

Vinter ute men vår inne

Kronärtskockorna växer så fint, i morgon ska jag plantera om dem i egna krukor.

Jag tar vara på alla möjliga byttor från mataffärens grönsaksdisk för att så i. Just den här lådan har det varit spenatblad i. Praktiskt att den har ett lock - det blir som ett litet minidrivhus redan från början.

Nedan ruccola som jag bredsått i en bytta för att använda som klippgrönt till smörgåsar. Lite ranglig trots extra ljus och ganska sval placering.

Jag har lite annat på gång också (tomater & kardon t.ex.) men jag har lärt mig att det inte tjänar något till att så för tidigt. Jag har inte plats att härbärgera allt inne sen. Det mesta sår jag först när jag sätter i gång växthuset i april.

10 kommentarer:

 1. Vad härligt att se lite grönt!!! Ha en fin söndag/Gela

  SvaraRadera
 2. Härligt med grön rucola. Gör precis som du, sår sent och i alla möjliga plastbyttor, de är nämligen precis som du skriver bra för att de har lock. Kardon ska jag så, väntar lite.Kardon är vackra och goda! kram Sophia

  SvaraRadera
 3. De där plastbyttorna har blivit mina så-favoriter också, och så är man med i återvinningssvängen också. Känns bra!

  SvaraRadera
 4. Samma här jag har sått lite idag och resten blir april.
  Annars?
  Snart dags för mässa då kanske vi ses.
  Det har varit så mycket här.
  Hoppas allt är väl med dig.
  Tänker på dig varje gång jag ser en trägård i AoT och dina fina ritningar.
  Ha de gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Jag sår också i mataffärsbyttor. Jättetrevligt, tycker döttrarna, som älskar cherrytomater och vindruvor. Det känns jättebra att inte bara slänga förpackningarna.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 6. Ja, dom där byttorna är ju suveräna att så i.... Så fint det ser ut med dina skockor och rucolan.... Har inte börjat med något ännu.

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Fina kronärtskockor! När satte du dem? Våra har kommit upp men verkar ha avstannat något. Vad kan det bero på. De står i fönster med extra belysning, ganska svalt på elementet under.

  SvaraRadera
 8. Annika:
  Jo, det är bra, men det är lite mycket nu. Huvudet sprudlar av idéer och jag kämpar för att förverkliga så många av dem så möjligt.

  Anonym:
  Jag sådde den 22 januari. Precis som du har jag mina strax innanför ett fönster plus extra ljus. Temperaturen har pendlat mellan 16 och 19 grader. Det var en period med sol flera dagar i rad för ett par veckor sedan och jag tyckte att jag märkte en påtaglig skjuts i växten just då. Nu har de stått still ett tag. Tror att näringen i jorden är slut. Men de är omplanterade nu, så nu borde de sätta igång snart igen.
  Tips: Svag näring i vattnet kanske?

  /iet

  SvaraRadera
 9. Så härligt det ser ut när det spirar i dessa plastbyttor. Jag har inte sått mina tomater än men snart så är det tags, det är plats bristen här också som sätter lite stopp.
  Kronärtskockor har jag aldrig testa att så, men ack så gott. Kardon är också gott och svår att få tag på om man inte odlar själv.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 10. Så härligt när det börjar spira!

  Ha en fin onsdagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...