torsdag 14 april 2011

Ägg med kryddgrönt

Nu spirar det. Körvel, piplök, gräslök, kers, libbsticka, nässlor och humleskott kan jag plocka av min trädgård. Här kommer ett tips till påskbuffén:
Finhacka olika kryddörter (t.ex. körvel och gräs- och piplök) väldigt fint. Ta ur gulorna ur hårdkokta ägg och mosa dem samman med det kryddgröna och någon matsked creme fraiche. Forma "bollar" av smeten och lägg tillbaka dem i äggen. Gott till sill och till rökta fiskar.

8 kommentarer:

 1. Det ska jag prova! Läcker bild. Allt det gröna är en tillgång och himla gott. Ja det ska bli roligt att ses en gång när det nu blir -:) kram Sophia

  SvaraRadera
 2. Åh, så gott det ser ut och låter med alla gröna läckerheter från vårträdgården!
  Bara känslan av att kunna gå ut och plocka något som går att äta redan NU! Detta ska jag prova när jag kommer till torpet, jag har i alla fall fullt av kirskål och en hel del nässlor finns också...!:)

  Läser med förfäran om er sorkinvasion! Så fruktansvärt det är och så de kan förstöra en hel trädgård! Finns det verkligen inget sätt att göra sej av med dem?
  Min pappa hällse ner obrunnen kalk i de hål han hittade...! hm...inte särskilt djurvänligt förstås...!
  Läste att "The secret garden" hade fått sork i sin fina trädgård som hon kämpat med så och fått så fin! Hemskt!
  Önskar dej sköna dagar i trädgården trots allt! TACK för lästipsen!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt smaskigt ut! Smart att ta ut gulorna och röra ihop med det kryddgröna.
  /U

  SvaraRadera
 4. Härligt recept, måste prövas men förmodligen inte till påskbordet då de enda ägg som duger är barnbarnens glatt målade som alla måste rimma till.

  Du undrar hur jag fick den koreanska hackan igenom kontrollen/tullen vid hemfärd. Den låg inlindad i en resväska och ingen reagerade när vi checkade in. Om jag hade försökt ta den i handbagaget hade det nog inte gått så bra. Den är livsfarlig med både vass spets framtill och knivegg på ena sidan av bladet. Ångrar så att jag inte köpte ett gäng.

  Bläddrade tillbaka ett par inlägg här i din blogg (har varit ifrån datorn ett tag och har inte hängt med i vad som händer mina bloggvänner) och ser de förfärliga bilderna på sorkhärjningar. Vi har tyvärr också fått sork nu, än så länge utanför inhägnaden (peppar peppar) och nere bakom växthusen ser det oroväckande ut. Funderar på att hyra en jordfräs och gå över hela området. Risken är väl att de flyttar in i trädgården i stället. En annan plan är att lära upp hunden på sorkjakt... En tredje, mer realistisk, plan är att en regnig dag sätta mig och finkamma nätet efter sorkbekämpningstips.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Låter riktigt gott, känner redan nu att det blir till någon rökt fisk till påsk.
  Ja det är då en j&%¤a hosta som bara blir värre för varje dag, skall det inte vara tvärt om att det blir bättre?
  Ha en skön helg:O)

  SvaraRadera
 6. Allt som kan skördas så här års är bara sååå
  välkommet. Man kanske skulle pröva.

  SvaraRadera
 7. Mmmmm det ser ju läckert ut Kram Suss

  SvaraRadera
 8. Vad fräscht och gott det ser ut. Och bilden är urläcker! Detta recept ska jag verkligen ha i tankarna då man börjar att tröttna på "plain eggs"
  Ha en fin söndag.
  Kram Pella

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...