torsdag 2 juni 2011

Trevliga kombos (del II)

Idag fler kombinationer som jag gläds åt just nu. Nedan fänrikshjärta i sällskap av strutbräken. Fänrikshjärta är den av fjolårets nyinköpta perenner som jag har uppskattat mest. Det fanns inte en dag förra sommaren som jag inte gick och tittade på den. Verkar bli samma sak i år; jag kan bara inte hålla mig ifrån den mörka hörnan där den lyser upp dunklet. Och vad plantan brett ut sig på ett år!


Nedan rosa förgätmigej som växer upp genom en nävas (tror det är Brookside) blad. Superromantiskt.


Jag har ledig långhelg med betoning på ledig. Jag tänker bara göra vad som faller mig in i fyra dagar. Idag föll det mig in att måla en spaljé och drivbänken. Och plantera en del perenner, och hemuppdrivna ettåringar som blir utfyllnad i gräsrabatten som fortfarande är lite gles. Nu har vi precis tagit bort stygnen på nykastrerade Donna-katten. En nykastrerad katt kan öka sin kroppsvikt med 30% på två månader. Om Donna vore en människa på 60 kilo skulle hon alltså öka till 90 kg. På två månader. Kan förstå att veterinären uppmanar en att väga katten regelbundet närmsta tiden efter kastreringen och hålla koll på matintaget.

6 kommentarer:

 1. Ops, Donna kan bli värsta sumo-katten - det var ingen liten viktökning om ni har otur.
  Gillar katter sallad?

  SvaraRadera
 2. Christina:
  Någon enstaka grönsak kan slinka ner om de får resterna på middagstallriken, men jag kan inte påstå att de prioriterar smalmaten. Fast egentligen är favoritmaten ganska sund; ost, kött och kyckling.
  Helt klart har hon redan på 12 dagar utvecklat ett större intresse för mat. Men det stora problemet är inte att de äter mer, utan att deras förbränning minskar drastiskt. Vi ska alltså motionera henne. Ha ha.

  /IET

  SvaraRadera
 3. Ooops! Tänk att du skrev om det. Vi har ju en liten kattfröken här som blivit lite rund om magen efter kastreringen för ett par månader sedan. Inget fel på hur mycket hon motionerar, kanske får tänka lite på vad hon äter.

  Vita fänrikshjärtan har jag på min shoppinglistan, tack för påminnelsen!

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. En skön långledighet önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Skulle också vilja ha ett vitt fänrikshjärta. Vi har ett rosarött som blommar hela sommaren, men vissa vita blommar endast en kort period, så jag har inte vetat vilken av de vita jag borde välja. Har du hela namnet på din?

  Fattar nada angående "rekommendera". Har du inte tagit fel nu?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Vackert! Och då menar jag inte tjocka katten... ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...