söndag 26 april 2015

Ramslök på gång

För två år sedan fick jag några lökar ramslök av en bekant. Planterade dem i vandrande skugga under plommonträden. Förra året skördade jag några blad, i år har jag kunnat ta det tredubbla. Idag upptäckte jag att de frösått sig ganska duktigt i gräset.


Kanske hade det funkat bra att ha kvar dem i gräset, men för att de inte av misstag ska åka med i gräsklippningen grävde jag upp dem och pillade loss plantorna ur grässvålen. Myllade ner  kompostjord blandat med en fjärdedel torvmull och lite barkmull i lerjorden som gärna torkar ut eftersom plommonen suger ur jorden. Och så planterade jag småplantorna.


De står ganska tätt, ungefär 15 cm mellan lökarna, men jag räknar med att alla inte tar sig, så det blir förhoppningsvis lagom.
Någon dryg meter, eller en och halv, från ramslöken har jag nyligen planterat ett Voitto Gulkrikon som jag köpte på Nordiska Trädgårdar hos Blomqvist plantskola. Och i går fick jag en hel hink med just utblommade snöklockor av min bror, de lökarna ska jag sätta ner lite här och där i gräset runtomkring plommon och krikon. Hoppas att jag på sikt kan få lite lundkänsla i denna del av vår 925 kvadratmeter stora tomt.

3 kommentarer:

 1. Vilken lycka snöklockor som är sååå fina.
  Lycka till med dom
  Ha en fin tisdag
  Meta

  SvaraRadera
 2. Fick också en hink med snöklockor för en tid sedan. Står jordslagna i växthuset så länge. Och ramslök ska jag få av grannen. Måste läsa på vad man kan göra med ramslök, har aldrig använt det men det lär vara en delikatess.
  Här var det frost i natt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två frostnätter i rad här Laila. Men man vet ju att de brukar komma, så jag är inte särskilt äventyrlig av mig.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...