onsdag 14 oktober 2009

Lästips och bloggtips

Lästips just nu; senaste numret av Allt om Trädgård där vi kan läsa om bloggare (och fotograf) Annika Christensen och hennes trädgård.
Annikas blogg Naturliga ting tillhör de bloggar som verkligen lever. För Annika fotograferar ju det som sker i hennes trädgård, i och i hennes liv, och vad kan det då bli annat än dagsaktuellt. Annika är dessutom en av de bästa trädgårdsfotografer vi har just nu, tycker jag.

Uppslaget nedan är hämtat ur Allt om Trädgård 14/2009. Fotografierna är tagna av Annika Christensen själv och Eva Robild har skrivit texten. Ni kommer inte kunna läsa texten även om ni klickar upp bilden nedan. Vill ni göra det - och se artikeln i sin helhet - måste ni köpa tidningen.


Eva Robild har också en blogg Med fingrarna i (j)orden. Gravt beroendeframkallande även den. Eva visar ofta bilder på växter som man knappt visste om att de fanns. Och det underbara med det är ju förstås att vi får se hur växterna ser ut i verkligheten och på nära håll. Inte bara som suddiga eller stylade bilder i någon plantskolekatalog. Eva har koll på vad som händer runt om i trädgårdssverige också, så förmodligen kan man läsa hennes blogg istället för tidningens helgbilaga om man vill ha evenemangs- och utflyktstips. Åtminstone om man bor i södra Sverige. :-)

Illustration till artikeln om Annika i Allt om Trädgård har jag gjort. Jag ritar ofta de trädgårdsöversikter som finns i AoT. Ibland glömmer tidningen att sätta ut min byline *morr*, men det är alltså nästan alltid jag som gör dem.
Annikas trädgård

Hämtat från Wikipedia:
Byline ([ˈbailain], från engelskan) är den del av en tidningsartikel som talar om vem som skrivit den och vem som tagit eventuella fotografier med mera.

7 kommentarer:

 1. Nu har jag iallafall fixat en länk i länklistan till dig.

  Din teckning på våran trädgård fick mig att känna som att jag fått en ny trägård.
  tack och den är så fin.
  hörs
  Annika

  SvaraRadera
 2. Annika Christensen:
  Det enda tråkiga är att skisserna håller så liten skala att de sällan gör rättvisa åt innehållsrika trädgårdar som din. Men det glädjer mig mycket att du blev nöjd. Tack själv! :-)
  Iann

  SvaraRadera
 3. kära iann..:)
  tack för fina bra tips!!
  jag ska banne mig köpa tidningen på fredag..
  fingrar i jorden bloggen verkar helskön:)
  å du ritar så FIIIINT!!..
  tänk en tapet med dina fina trädgårdsteckningar.. det vore så härligt att se på..
  kram

  SvaraRadera
 4. Gullehexan:
  För att inte tala om hur fint det skulle vara med en tapet med dina broderade kossor! Nu vet jag! Vi gör en tapet tillsammans!! :-)
  /IET

  SvaraRadera
 5. Jaha då är det bara mot tidningshyllan i fullfart.
  Med fingrarna i (j)orden har jag varit inne hos då och då.
  Kramar Marie:)

  SvaraRadera
 6. Marie/Tekla Maräng:
  Va - prenumererar du inte?
  Aha, nu förstår jag, du väntar tills Allt om Balkong kommer? :-)
  (Förövrigt ingen dålig idé jag fick där va, finns det någon sån tidning?)
  /IET

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...