tisdag 23 mars 2010

Längtan

Jag längtar efter sommaren när jag ser dessa bilder. Längtar efter att ha händerna kring stora, svällande blommor, längtar efter att gå på daglig upptäcksfärd för att se vad som skett sedan kvällen innan. Längtar efter motljus i kronblad och nerverna på baksidan av dahliablad.På bilderna; Zinnia 'Landreths Oriole', kålfjärillarver på krasseblad, Zinnia 'Old Scabiosa'.

10 kommentarer:

 1. Sån dag i dag Dubbelörn, visst är det... så trist med gråheten ute.
  /IET

  SvaraRadera
 2. Vilka somriga bilder. Man riktigt känner hur solen värmer i nacken:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Ja, längtar är precis vad man gör - lindrigt sagt! Jag tror det blir värre när den envetna vintern aldrig vill ge sej riktigt!

  Vilka härliga bilder - även kålfjärilslarven är en njutning att se, ägen om jag ofta svär ve och förbannelse när den alltid lyckas äta upp vissa av mina växter...ex, krassen...!
  Håll ut!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara bilder du bjuder på..
  Längtar jag med.
  Tur att det inte kostar att längta för då hade man varit pank vid det här laget.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Ja visst längtar man...
  Visserligen har det varit grått ute idag men jag ser riktigt hur snön smälter så snart är det vår. Hurra!
  Ja t o m skadedjuren blir lite intressanta när man längtar. Ja jag riktigt ser motljuset som lyser upp bladnerverna på dom blommor spm för turen att hamna i mina lådor.
  Var ute i helgen och slängde dom flesta ljungplantorna som har suttit fast frusna, 2st är kvar för dom sitter fastfrusna som berget i sina krukor.
  Ha det gott, kramar Marie:)

  SvaraRadera
 6. Jaa. Man längtar till och med efter kålfjärilslarverna. Vackra bilder!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 7. Ja, du.....visst längtar man.... MEN det kommer ...Idag har jag varit ute lite i trädgården o grejat.... Underbart! Såg ditt inlägg om tamarind.... och måste bara berätta något roligt för dig. För ett antal år sedan slutade jag att snusa... jag var i Mexico och åt tamarind, de gör något slags "godis" av det ( med stark chili...!!!!) kärnorna var helt perfekta för mig att ha som "snus".... jag samlade ihop kärnor och hade dem i min snusdosa. Jag la som vanligt in en prilla... alltså en tamarindkärna... och på detta sätt lyckades jag sluta snusa.... MEN ..jag hade en tamarindkärna som "favorit"... den var så bra i formen.. och till slut började den gro!!!!!!!!!!!!! Nu klarar jag mig utan kärnor...men men konstigt är det att nu när jag skriver om det kan jag känna lite "sug"..
  Önskar dig en skön, fin söndag! Kram fr C

  SvaraRadera
 8. C De-sign:
  Vilken underbar historia! :-)
  Nog för att jag sett att de gror snabbt, men att de är så kvicka att de faktiskt tar sig för att vakna bara av lite 30+ värme och saliv... ! :-)

  Smart sätt att sluta förresten.
  Jag vet flera som klarat sluta med cigaretter först när de där plastsubstituten man suger på lanserades. Hmm...
  /IET

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...