onsdag 23 mars 2011

Dagsutflykter för bebisar

Att jag bär in snö i växthuset beror inte på att jag vill få den att tina snabbare, som en vän till mig trodde, utan jag "vattnar". Perennasådderna får snöbollar och jorden med bokashin i inbillar jag mig också mår bra av att inte vara snustorr, så dit skyfflar jag drivor varannan dag.

Och bebisarna inne får komma ut på dagsutflykter nu. Jag tycker att vi har det så himla bra där ute, bebisarna och jag i solen. Växthus är det bästa som finns, så är det bara.

Och på andra sidan åkern kyler Mälaren fortfarande. Ni skymtar isen mellan träden. Men snart grönskar det och då har jag ingen sjöutsikt från växthuset längre. Var årstid har sin charm.


Jag har förresten sett, på de ställen där snön börjat tina undan, att sorkarna verkar ha gått fram hårdare än någonsin i år. Uuh!

9 kommentarer:

 1. Det verkar vara en smart idé, och snön lär ju smälta snabbt där i växthuset!

  Ja, så skönt det är nu när solen värmer och temperaturen är snällare...!
  Så skönt att kunna iaktta skiftningarna! Ja, växthus är en dröm här, som jag ständigt tänker på...få se hur det kan bli i framtiden!
  Ha en härlig dag med bebisarna!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Låter härligt att vara i växthuset med bebisarna och *vattna* med snön.
  Ja växthus verkar vara en helt underbar dröm att ha:O)
  Funderar på att göra några vårkrukor att bära ut och in på balkongen, så blir det nog till helgen.
  Jodå jag skall ropa tillbaka kreaktiviteten när jag sitter och drömmer ute på balkongen i juni.
  Ha det gott:O)

  SvaraRadera
 3. Smart vattning med snö som smälter långsamt!

  Så rart det låter med bebisar som blir luftade. Smart det också.
  Vad heter bebisarna?

  SvaraRadera
 4. Brukar oxå "vattna" i växthuset med snön. Jättebra sätt tycker jag :) Här börjar snön äntligen smälta bort i trädgården. Nu kan man faktiskt se barmark ....
  Tjingeling

  SvaraRadera
 5. Fiffigt det där med snön. Här smälter det undan med världens fart. Det är så skönt! Snart ska jag inviga mitt lilla växt/lusthus. I morgon blir det Älvsjömassan för mig. Ska hänga på låset 9, så jag inte känner mig nedtrampad.
  Huga vad det blåser!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Lisa:
  Hoppas att det blir ett för dig någon gång i framtiden. Underbart just på våren. Och på hösten förstås, när man kan förlänga utestunderna.

  Tekla Maräng:
  Låter som en finfin plan för helgen. :-)

  Christina:
  Nu vet jag inte riktigt om jag förstår din fråga... Menar du vad varje enskild heter? I och för sig kom jag på mig själv med att prata högt med dem och kalla mig själv för matte när jag bar in dem, men jag har inte gått så långt att jag gett dem egna namn än. :-)
  Menar du vad det är för sorter så är det kronärtskocka (som det tyvärr har blivit något myko med, bladen blir grå) och körsbärstomat, vanlig röd tomat, vit tomat och en annan till röding i annan form. Skolade om svartingar idag också, och väntar på gulingar. Här ska det bli färgglada sallader minsann.

  Monica:
  Ja, visst är det skönt.

  E L:
  Säkert klokt att hänga på låset, men... det brukar ju iallafall vara framkomligt på torsdagen. Jämfört med på helgen.

  Tjing/ iet

  SvaraRadera
 7. IET: Jag menade sorter ;-) Tack, nu vet jag. Hoppas kronärtskockan är av en ovanlig sort, så att det inte är ngt fel på den.
  Oj, salladsplantor redan :-O

  SvaraRadera
 8. Bra idé att vattna "bebisarna" med snö - tinar ju när det är varmt och de behöver vätan. Har tyvärr inga "bebisar" i växthusen eftersom vi inte bor på landet under vintern.
  Det ska bli spännande att få ta del av hur det går med bokashin!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Smart att vattna med snön! Det är ju kanon att det finns något vettigt att använda eländet till...
  Kram Ester

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...