måndag 25 juli 2011

Udda färgkombinationer

Såg den här planteringen i en visningsträdgård häromdagen; ett äppelträd underplanterat med ljust aprikosfärgad digitalis och rosa stjärnflocka Astrantia major. Kombinationen ser ut som om det vore HC Andersen som hittat på den som bakgrund till en av sina sagor, romantiskt och ganska oväntat...

En annan udda färgkombination hittar jag i trumpetblomman, Salpiglossis sinuata, i min egen trädgård. Just den här blomman kommer ur en fröblandning som heter 'Bolero'. Den innehåller också gula, vinröda och smutsrosa blomfärger.

Trumpetblomma sår jag en liten portion av varje år. Bara så mycket att det blir några plantor att stoppa ner i blandade krukor, och några att peta ner i hål i rabatten. Effektfull ihop med gräs. Och oemotståndlig som uppstickare bland kryddgrönt som persilja och dill. Nu ska jag gå ut och måla en spaljé - vad ska ni göra idag?

Jag har en ärvd vintageskjorta i crepe från tidigt sextiotal som är randig i lila och mörkgult. Den var min favoritskjorta i början av 80-talet. Kanske dags att ta fram den ur malpåsen igen. En salpiglossisfärgad skjorta... :-)

5 kommentarer:

 1. Skönt att vila ögonen på lite stillsamma färgnyanser ibland, men vad vore livet utan uppstickare?? Klart du skall leta fram skjortan!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ja, det var verkligen underbart vackert och romantiskt! Så vackert med en arpikosfärgad digitalis dessutom!

  Oj, vilken exposion i färger den trumpetblomman har! Jag kan se dej gå omkring med de färgerna sprakande i trädgården!:)Klart du ska ha den skjortan!
  Ha en fin vecka!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Lisas torp:
  Ja... Lite skillnad mot mina blekblå blommiga pyjamasbyxor, och färgfläckade Kiss t-shirten som jag jobbar i. :-)

  /iet

  SvaraRadera
 4. Hej! Såg i ditt förra inlägg att du sökte tips på vad du skulle göra med stålstommarna till dina nya soffor. Få dem blästrade så blir dem som nya! Ta hjälp av google eller eniro så att du kan hitta någon i din ort som kan hjälpa dig! Vi har t.ex lämnat in gamla element för blästring och sedan med ett lager målarfärg har de verkligen blivit som nya!

  Lycka till!
  Åsa

  SvaraRadera
 5. Åsa:
  Vilket strålande tips, tack!!!

  /iet

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...