lördag 2 juli 2011

Jättegod sallad

Vet inte hur det är med er, men här frossar jag i gröna sallader just nu. En ny kvällsfavorit som tillbehör till varmrätt är följande:


Blandade sallatssorter efter smak, en stor näve (ca en halv dl per person) lika delar finhackad mynta och persilja. Dressing gjord av Julita rapsolja och nypressad citronsaft. Avsluta med några tag Roasted Cumin & Pepper över salladen. (Och garnera för all del gärna med vackra blommor från kryddlandet.)


Hoppsan! Jag fick visst besök mitt i fotograferandet.


Ljusa Långben kallar vi den här kotten. Hon/han kommer varje kväll nu, och är till skillnad från de andra två som också besöker oss väldigt tam. Så tam att det är rent omöjligt att bli av med den innan den fått mat. :-)

Jag var hård mot den i början "Gå och ät sniglar och snäckor! Av mig får du inget!" Men, vet ni hur svårt det är att få något gjort när man har en igelkott som följer efter en vart man går? Man känner sig kolossalt smickrad förstås, men efter någon halvtimma blir det lätt overkligt att ha en taggig skugga. Nu får den lite kattmat när den kommer. Den äter från handen också. Men klappar man på den spottar den. "Pffttchh" låter det.

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att äta eget grönt från trädgården! Här frossar jag också men salladen blev inte så bra iår heller, men däremot mangold, som jag gärna äter som sallad! Vilken härlig blandning du har!

  Jaha, så ni har lite besök också! Alltid så trevligt med kottarna, men jag vet att vissa kan vara nog så efterhängsna om de vet att de får mat! Kul att den gillar kattmat - tala om att bli bortskämd!:)
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Skulle gärna ha igelkott här också! Urmysigt! Men med hund och grävling antar jag att vi inte är någon attraktiv boplats...
  Ananasmynta låter gott. Ska hålla ögonen öppna efter den vid nästa besök i plantskolan.
  Önskar dig en riktigt skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt att få besök av en igelkott lite då och då!!! Trodde inte de även följde efter människor.

  Ha en fortsatt trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Vilken näpen liten gäst! Lite kräsen kanske? Den enda salladen jag har sått är ruccola och den har "drunknat" i ett hav av jordärtskockor. Men det lilla som blivit är ursmarrigt.
  En fortsatt skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Ananasmynta i mat det måste jag prova, använder den flitigt i te och att dekorera desserter med. Din igelkottsgäst är charmerande, lustiga små djur egentligen. ha det fint i sommaren!/Sophia

  SvaraRadera
 6. Haha underbart med kotten. Hade en som kom under en period då vi bodde på landet. Det var lite bökigt med att ha den där återkommande. Den bajsade i växthuset ... och en gång dök den upp i köket och jag fick locka ut den med hjälp av falukorv. Det gick till slut ... haha
  Tack för tips med ananasmynta! Låter gott!
  Nanna

  SvaraRadera
 7. Lisas Torp:
  Konstigt nog har jag aldrig odlat mangold själv, trots att det var min favoritgrönsak som liten. Måste testa nästa år. ((Eller går det kanske fortfarande i år? Måste kolla!)

  E L:
  Ja, visst är han kräsen? De andra kottarna ser jag minsann stå och knapra i sig snäckor och småsniglar de hittar. (Helt fantastiskt egentligen vilken nytta de gör!)

  Sophia:
  Te är också gott. :-)

  Laila:
  Ja, man blir inte klok på vad som får igelkotten att stanna. Mina föräldrar hade både hund och grävling och fick ändå igelkottsbesök under en viss tid.

  Fundera grönt:
  Vi hade besök av grävlingar i köket när jag var liten. De brukade få rester utomhus, men kom in om inget stod där och dörren var öppen. :-)
  Så de gillar falukorv? Ja jisses... :-)

  /IET

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...