onsdag 18 april 2012

Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar (III)

Det delades ut en hel del priser på mässan. Bästa Idéträdgård, Bästa Balkong och Bästa Monter. Mer om det finns att läsa på Nordiska Trädgårdars hemsida, här.

Årets Pelargon tillkännagavs också som vanligt. I år blev det den gula 'First Yellow'. Bilder och info (samt info om själva tilldragelsen) finns hos Blomsterfrämjandet, här.

Till Årets Trädgårdsbok valdes efter en rekordomröstning av mässdeltagarna Åke Truedssons Odla dina egna grönsaker, Natur & Kultur. Provläs i boken på Bokus, här.


Och, slutligen, så delade Gröna Pennklubben ut sitt årliga pris. Saxat från Pennornas hemsida:

Gröna Pennklubben är en intresseförening för journalister och fotografer yrkesaktiva inom trädgårdsområdet. Sedan år 2000 delar vi ut ett årligt pris - Gröna Pennpriset - till personer som främjat trädgårdskulturen och bidragit med inspiration och nytänkande inom trädgårdskonsten.

I år gick priset till Klas Kihlberg med tidningen Trädgårdsliv.


Juryns motivering: "Inne på femte året i rad fortsätter Klas på Trädgårdsliv att leverera en vacker och lustfylld trädgårdstidning. Vi blev alla imponerade när han började ge ut tidningen utan ett förlag i ryggen, och att han fortfarande ger ut 4 nummer per år. En eldsjäl som gått sin egen väg."

Trädgårdslivs hemsida hittar ni här.

5 kommentarer:

 1. Så roligt att just han fick priset. Så underbart att det nu är bevisat att det går att göra så vackra ting som den tidningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid lika svårt att rösta. Pennpris kommittén lägger fram fantastiskt bra kandidater varje år. Men visst är det fantastiskt att tidningen uppmärksammans, den är unik.
   Gillar du vackra och unika tidningar Marie så rekommenderar jag en titt i tidningen Svenskt Konsthantverk också. Det är några få eldsjälar bakom den också, och det är ett mindre mirakel att den lyckats överleva. Såg precis att den finns som app nu också, bara 22 kr att ladda ner om man har svårt att finna lösnummer.
   /IET

   Radera
  2. Ah, skulle ju lägga med en länk också, inte mycket info på hemsidan tyvärr, men iallafall:
   http://www.mamut.net/svensktkonsthantverk/default.htm

   Radera
 2. Oj, så mycket som går en förbi trots att man varit där i år också!
  Den trädgårdstidningen har jag inte sett, tack för tipset! Det är alltid kul med eldsjälar och dem bör man nog gynna!

  Väntar här med viss otålighet på att värmen ska komma så man kan börja greja lite mera i trädgården! Vi hade ju mängder av snö igår och det är visst mera på gång!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det lär visst bli fint väder till Valborg. Åtminstone... Längtar också ut...
   /IET

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...