lördag 20 oktober 2012

Kofta av tröja - DIY

Ja, vad gör man när det bara regnar, regnar och regnar? Är inomhus och tar igen allt man inte hunnit med de senaste sex månaderna. Och kommer på nya projekt.
I garderoben hittade jag för en tid sen en gammal lammullströja som jag inte använt på säkert femton år. Anledningen att jag inte använt den är att den blivit "förstörd" i tvätten. Ull på för hög värme. Ja, ni vet. Kompakt och stadigt, inte riktigt samma tröja (inte alls samma storlek) som när jag köpte den.
Jag var på väg att slänga den, för vilken gång i ordningen vet jag inte, men så fick jag för mig att prova att göra en kofta av den istället. Koftor är ju rysligt användbara.

Så här gjorde jag:


Obs! Bilden ovan kan ni klicka upp.

Och så här blev resultatet. Nedan med nedfälld krage, och bilden underst med uppfälld krage.(Bilderna är riktigt dåliga. Trodde jag skulle kunna fixa dem i datorn, men det gick inte. Så fort det blir en dag med uppehållsväder och ljus ska jag fotografera igen och byta ut dem så att mönstret i krage och muddar syns bättre, och man ser hur fint kragen ligger.)

Slutresultatet blev över förväntan. Jag vet redan att det här kommer att bli ett favoritplagg. Kostnad i princip ingenting eftersom jag bara använde vad jag hade hemma. Tid: Två helkvällar i soffan. Jag tog ingen förebild, men hur tröjan såg ut innan jag råkade filta den i tvättmaskinen kan ni se på den här länken.

Inspirationsblad 2, vadå? Jo, Inspirationsblad 1 finner ni här.

6 kommentarer:

 1. Du är en fiffig en du! Ta tillvara det man redan har har också varit mitt motto under några år och först nu har jag behövt köpa nya lite snyggare byxor t.ex. Det var länge sen sist, säkert 6-7 år. Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Men så finurligt!!! Himlarns vad pysslig du är :-)))) Förstår att den kommer bli en favorit. Varma koftor med sköna kragar blir ofta det (hos mig i alla fall....).

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev. Och du har redan gjort en illustration för oss andra "inte-så finurliga". Man tackar.
  Ha en bra helg
  Johanna

  SvaraRadera
 4. Hej,
  en sån jättesmart idé att göra av en "förstörd" tröja (fast synd på ursprungströjan ändå förstås). Härlig blogg du har, jag höll på att inte ta mig ut härifrån, det finns så mycket kul att läsa här :-)

  Tack för påhälsningen i min blogg! :-)

  /Annika

  SvaraRadera
 5. Jag kan nästan tycka att det var tur att den krömp, så att du fick göra den hundra gånger tuffare än innan. Hur tuff som helst. Att göra fel är bara till för att få nya idéer, eller....
  /Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med Lena. Men ibland kan det ta ett tag innan man kan bortse från felet och se potentialen... eller?
   /iet

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...