lördag 15 december 2012

Snart dags att beskära äppelträden...

...men det är lite svårt att förstå att det bara är två veckor kvar till det nya odlingsåret. Börjat med äppelträden har jag gjort flera gånger redan i mellandagarna. Och kryssa i frökatalogerna brukar jag också göra i mellandagarna. Men just nu känns det som att en fika på bänken är ganska avlägsen...


10 kommentarer:

 1. Jag trodde att det var JAS-beskärning som gäller numera? Men visst verkar det vettigt att vänta med att såga av större grenar till nu när allt sover. Vi ansade våra små träd i slutet av september och det är jag glad för när jag ser hur mycket snö som blockerar stigen upp till äppeldalen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Laila,
   JAS-beskärning i all ära, men har man inte tid under den perioden så tror jag inte att träden far illa bara för att man gör som man gjort tidigare. Eller? ;-)
   /iet

   Radera
 2. En vit & skön 3:e adventshelg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva Linnea!
   Detsamma, detsamma. Här har det tyvärr börjat tina idag, och gatan är sandad så att den går i brunt. Hade gärna haft kvar temperaturen strax under noll ett tag till. Men det är skönt att slippa frysa.
   /iet

   Radera
 3. Ja, så härligt att börja tänka på våren redan nu!
  Ljuset vänder ju snart dessutom - så skönt det ska bli när vi går mot ljusar tider igen!!!
  En härlig adventskväll önskar jag dej, maken och fyrfotingarna!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisa! Vi har det skönt. :-)
   Hoppas att du har det lika bra hos dig.
   /iet

   Radera
 4. Hejsan, hoppas du har det bra i vinterrusket. Kanske var det fler än jag som fick trädgårdskänsla idag när snön töade bort och jag hörde takdropp :)
  Just nu funderar jag på bokashi och har läst att du håller på med det. Hur gör du på vintern? Hur många behållare behöver man ha till ett "normalhushåll"? svara gärna på min blogg :) Ha det :)

  SvaraRadera
 5. Hej igen och supertack för ditt snabba svar! Nu har jag skickat iväg en beställning, köpte de nya nedbrytningsbara påsarna med, lite lättare att få med resten av familjen om de bara behöver knyta ihop påsen, än att hålla med med tömning. Tänkte spara påsarna i sopsäck och ställa ute där det är sol, sedan när våren kommer får de grävas ned eller i krukor blandat med jord. Jag har en varmkompost men den ligger i träda på vintern. Vi är två hushåll men tror inte våra hyresgäster vintertid vill ha bokashi, kanske jag kan övertala dem till våren. Varmkompostbehållaren vi har, är för liten för vårt hushåll och vi har nu i ett års tid haft hämtning av matavfall (biogas) men tänkte prova med bokashi och se om det fungerar bra för oss. Så mycket bättre att vi får komposten till trädgården. Kanske tar jag med en hink till sommarstugan med, där finns ett växthus som oxå behöver ny jord och näring. Tack igen och har du fler tips, får du gärna skriva om det. Ha det :)

  SvaraRadera
 6. ja tänk snart nytt trädgårdsår även här;) så otroligt glad för din kommentar, julkram till dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...