torsdag 14 mars 2013

Flätad kompost

Det går segt med trädgårdsarbetet just nu. Minus 11 (eller 14, eller 19) när man stiger upp, och vid lunch minus 5. I gassande eftermiddagssol nådde termometern upp till plus 6 idag, men det lockade inte till några utomhusaktiviteter trots det.
Det jag har gjort när vädret har tillåtet de senaste två veckorna är att klippa ur buskar och ansa häcken.


Klippet från hagtornshäcken är svårt att finna användning för, det är alldeles för taggigt och minsta kvarlämnad bit riskerar att bli orsak till ännu en punka på skottkärran. Men i mesta möjliga mån sparar jag allt annat grenklipp. Det mesta kör vi i flismaskinen och använder som strö i kökskomposten. En del  sparas till att ha som stöd när det är dags att binda upp bönorna i grönsakslandet.
Drömmen vore att ha så mycket grenklipp att det räckte till att fläta en kompost som den på bilden ovan. Kanske skulle man behöva en litet större tomt också vid närmare eftertanke. För helst skulle man väl vilja ha två sådana här, en i gång, och en med färdig, näringsrik jord för odling av gurka och pumpa.
Fotat på Julita, sommaren 2012.

5 kommentarer:

 1. Allt står verklgen STILLA i trädgården nu i denna kyla. Snygg kompost! Jag flätade mig en kompost av 10 cm breda matt-trasor. Det blev en ganska kul & färggrann kompost.
  Skön helg önskar EvaLinnea

  SvaraRadera
 2. oj oj vad fin den var! Jag vill ha... Jag har en hel almhäck som håller på att dö och som måste tas ner. Kanske man skulle kunna göra något av den.
  Allt gott Mari

  SvaraRadera
 3. Otroligt fin kompost men den ser inte ut att vara gjord av diverse grenar från trädgården utan av jämna pilgrenar? Lyxig alltså! Men viss är det viktigt att det man bygger i trädgården är både funktionellt och snyggt!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 4. Tjusig kompost! Skulle absolut kunna få flytta in i min trädgård:)

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Hej

  Underbart fin kompost. Kul att se dig i Allt om Trägård.
  Superfint var det.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...