måndag 18 mars 2013

Självvattnande örtkruka

Ett shoppingtips idag. Jag brukar inte köpa så mycket nya prylar eftersom jag tycker att jag har så det räcker och blir över i skåpen. Men när jag för några veckor sedan stötte på denna självvattnande kruka till ett synnerligen bra pris på Ica så slog jag till. Principen är att man fyller den nedre delen med vatten och sedan fäster ett tjockt bomullssnöre i jorden i kryddväxtens befintliga kruka. Snöret hänger sedan ner i vattenbehållaren, och växten suger upp så mycket vatten den gör av med.


Jag vet inte hur det är med er, men själv har jag fått slänga åtskilliga örter från snabbköpet innan jag hunnit göra av med dem för att de vissnat, antingen övervattnade eller uttorkade. Den här krukan har visat sig fungera långt bättre än vad jag kunnat föreställa mig. Den är helt enkelt toppen.
Basilikan på bilden är delvis skördad, så det är lite klent om blad. Och den är lite skranglig, för den har vuxit en del på höjden sedan jag köpte den. Men det har hållit sig så här fin i två och en halv vecka nu. Ett av de bästa köp jag gjort på länge, och krukan har redan betalat sig själv eftersom jag sluppit att slänga bortvissnad timjan, basilika och koriander.
Jag betalde 29 kronor för den. Rosti original.

Här en länk till hur krukan ser ut i genomskärning.

2 kommentarer:

  1. Tack för bra tips!
    /EvaLinnea

    SvaraRadera
  2. ÅÅ tack för det tipset, ska genast tittas efter.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...