tisdag 19 januari 2010

Jag är så otroligt glad idag!

Vi åkte en snabbis till stugan igår för att se till att inga rör frusit och jag blev på så himla gott humör! Maken har varit där själv de senaste gångerna eftersom jag antingen har jobbat eller så har jag vakat över en av katterna som varit sjuk. Förra gången kom han hem och sa att det var noll grader inne och att alla mina pelargoner frusit.
Men så var inte fallet alls. Upptäckte jag igår. Visst syntes det på tre, fyra stycken att det varit minusgrader till och med, men varenda en levde! Flera av dem hade till och med börjat blomma igen. Jag blev så glad! Det började pirra i hela kroppen av vårkänslor!

Bilden här nedan är från den 15 november då jag tog in de sista i huset från glasverandan. Vi har pratat om att sätta en hylla mitt över fönsterraderna här på verandan så att jag får plats med de hängande också. Pelargon + glasveranda = så rätt, mysigt och underbart det bara kan bli!



Här vid ateljén ligger snön fortfarande ganska djup och nu har det mildare vädret gjort att den packats ordentligt på växthustaket. Det var bara det översta lagret som gick att borsta bort, sen fick jag stå och "hacka" med kvasten för att få isklumparna att lossna. Blev lite orolig där ett tag att det inte fanns något annat att göra än att stå och vänta på att taket skulle rasa in, men till slut hade jag fått bort det värsta.


Det goda humöret från igår satt i fortfarande i morse när jag vaknade, men hade det inte gjort det hade jag nog blivit på gott humör efter att ha varit ute och jobbat med snön idag. Förra årets bästa köp alla kategorier är de (ganska fula) stövlarna ni ser på bild nedan. Jag minns inte nån vinter någonsin jag varit så varm och skön om fötterna som i år!


Foten är i kraftig gummi (visst stötskydd tror jag) och skaften i syntettextil. Inuti stövlarna finns ett par tjocka, filtade "strumpor". Häromdagen pulsade jag runt ute i snön i nära tre timmar och jag började inte ens frysa om fötterna.
Jag köpte de här stövlarna för att ha i trädgården på rea i en butik för arbetskläder i höstas. Hade inte en tanke på att de kunde fungera som vinterstövlar också, men det gör de.
Så letar ni efter en bra trädgårdsstövel rekommenderar jag den här typen varmt.

13 kommentarer:

  1. hej kära iann..:) men guuuu va roligt!!
    vad glad jag blir för din skull!!
    vad glädjande detta med att pelargonerna klarade sig:D härligt..
    å vilka stövlar:O det är då rediga doningar.. så skönt.. för i denna kyla å snö--hjälper knappast högklackat,.,.
    nää bäst är regäla grejer..:)

    stor kram

    SvaraRadera
  2. Lyckost dig som har en veranda.Vilken tur med pellisarna. Jag har hyrt ut mina...
    Hos mig liggr det också mycket snö på växthustaket men jag tror nog att det ramlar ner i dagarna för igår hade vi nästan plusgrader.
    Vilka varma goa stövlar och det är väl det viktikgaste eller hur.
    Nu skall jag snart åka till formex skall vara där tors-fre
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  3. Sååå roligt att pelargonerna tycks ha överlevt. Själv är jag ganska orolig för en del av våra. De står i ett rum där sonen & hans vänner glömde stänga dörren en natt då det var minus 18 grader. De närmast dörren ser slokörade ut, de övriga finns det kanske hopp för. :o)
    Ha en fin vecka,
    Lydia

    SvaraRadera
  4. Gullehexan:
    Du har så rätt... nu hjälper inte högklackat. :-)

    Annika:
    Vad ska du göra för något spännande på formex??

    Lydias gröna fingrar:
    Osis hos dig också alltså. Jag håller tummarna att de klarar sig! (Och ska man se det positivt så gissar jag att din son inte kommer att göra om misstaget. Har jag rätt? ;-))

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig bild från i november. Underbar!

    SvaraRadera
  6. Marina:
    Ja.. visst är det!? :-) Det är ett sånt ljus i den! Som om det vore en sommarmorgon! Det är sånt smått man kan glädjas åt nu mitt i vintern; att även en novemberdag kan påminna om sommar.
    Kram/IET

    SvaraRadera
  7. Sis sjuk?

    Och de där stövlarna... Vad är det för kvalisort på dem? Skulle verkligen behöva något sådant nu när vi ska gå på valpkurs utomhus från och med nästa vecka...

    Gläds åt dina vårkänslor!

    SvaraRadera
  8. Rejäla kängor/stölvar är guld värda! Så länge det inte är för mycket snö använder jag mina Graningekängor med stålhättor året om. Älskar dem!
    Tittat in här ett par gånger tidigare, din blogg är så härligt inspirerande. Har nåt till dig på min blogg. ;)

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Tack för kommentaren på min blogg! Den värmde gott i vinterkylan. Vill passa på att tacka för de fina illustrationerna du gjort till mina reportage i Allt om Trädgård, bl a i senaste numret. Både jag och trädgårdsägarna har varit jättenöjda - du är verkligen skicklig som lyckas få till något så fint av mina kladdiga skisser!
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Tack för kommentaren på vår blogg. Kikade in hos dig och långt in i huvudet kände jag igen illustrationerna. Hmmm var har jag sett dessa??? Sen klack det till Jag har ju en bok av dig som jag älskar!!!
    Tecknarens trädgårdsdagbok. Jag tycker själv om att teckna...så dina bilder har fastnat i mitt huvud. Nu får jag tillfälle att tacka dig för en underbar bok. TACK!!!!!
    Du har säkert även ritat vår trädgård till Esters repotage också....Imponerande!!!
    Ha det gott och tack igen
    Carina

    SvaraRadera
  11. Hej igen!
    Nej, jag har inte gjort något riktigt trädgårdsreportage från min egen trädgård. Men det kanske blir någon gång! Om inte annat så för att få en vacker ritning över den allmänna röran... Avundas inte den stackare som skulle mäta upp trädgården, i så fall!
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera
  12. Tycker att det är mycket orättvisst att inte primulan har någon egen dag för utom både den och den blomman.
    Likväl föll jag som vanligt för en bukett med tulpaner fast inte förräns dagen efter.
    Tänkte också försöka ta mig till Åkeshov och titta på tulpanerna.
    Vad härligt att du är på gott humör och att katten mår bra.
    Skönt att alla dina pellisar har klarat sig.
    Nästan alla mina har däremot trillat av pin men några hoppas jag skall repa sig och fyra överlever helt klart.
    Men det är ju nästan så man vill gråta jag hade ju över 20 stycken fina pellisar...
    Pelargon och glasveranda, nej det kan inte bli bättre!!!
    Skönt att du har fått bort snön från växthuset. Har skänkt alla jag vet som har ett växthus en tanke om hur det går så att det inte bara brakar till.
    Vilka underbara stövlar dom vore något för mig. Tjo ho mot arbetskläder affären med språng.
    Du undrade vad jag håller på med ja det kan man undra.
    Jo jag tänkte till och ville presentera Jordenrunt resan lite med glimten i ögat, där av luftballongerna som jag köpt på Panduro och klippt och klistrat med. Samt några små resväskor och pass.
    Den runda asken med *jordgloben* har jag köpt ifrån Magdalena som jag har när jag råkar ut för att vara barnvakt. Har en liten samling med olika grejor så man kan underhålla lite olika åldrar vid behov.
    Annars så jobbar jag och har hjälpt min dotter med en illvillig tand som spökat sedan måndagen för jul.
    Kramar Marie:)

    Ps.Blir irriterad på google som inte visar när du skriver nytt inlägg på denna sida. Det kommer upp oftast flera dagar försent. Men det kan ju inte du rå för.

    SvaraRadera
  13. Har kikat på likande stövlar men var lite tveksam. Ska nog passa på nästa gång jag får syn på dem. Jag stövlar ju runt i snön o plogar o behöver riktigt rediga kängor.

    Tusan jag har inte ens tänkt på växthustaket!! Vi får försöka fixa det i helg.

    Tur att jag hittat in hit igen så jag får trädgården mer uppstyrd ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...