fredag 15 januari 2010

Tulpanens dag

Alltid kan man hitta något att fira, och tulpanens dag är inte sämre än något annat. Fast man kan ju undra varför tulpanen måste ha en egen dag när inte primulan har en. Eller solrosen, brännässlan och förgätmigejen.


Buketten på bilden har stått sedan första advent. Vita blommor med gröna strimmor, lika vacker nu som när den blommade som bäst. Vacker på annat sätt...

Idag öppnar Tulpanens Hus i Åkeshof sin tulpanutställning. Kanske åker vi dit i helgen, vi får se. Den håller på ända till i april så vi suger på utflykten till en dag när längtan efter blommor, blad, färg och doft är som starkast. Tjoho!

7 kommentarer:

 1. Ungefär så ser mina tulpaner också ut, det får nog bli en tur till blomsterhandlarn idag. :o)
  Ha en fin helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Jo, en tur till blomsterhandlaren. Eller Ica blir det nog. Min blomsterhandlares tulpaner brukar gå i strejk hos mig. (!)

  SvaraRadera
 3. Tulpanens dag, ja... Funderade också att ta en tur till Tulpanens hus i helgen. Fast kanske tjyvtjockt med folk. Alla har väl tulpanabstinens. Kanske vi ses...

  SvaraRadera
 4. kära iann:) tulpaner längtar man efter nu..
  men de är ännu lite för dyra *tyvärr*
  men snart så.. behövs nog en bukett som belöning när man städat ut all vinterdamm..
  kram

  SvaraRadera
 5. Hej du, jaså det är här du håller hus, den här bloggen har jag glömt bort, så nu har jag mycket att läsa. Det är något speciellt med tulpaner. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 6. Mira:
  Undrar just om du kom iväg. Vi hade annat att göra. Ska kolla din blogg...

  Gulle hexan:
  Du har så rätt, tulpaner "behövs" den här årstiden. De är choklad-, godis- och c-vitaminersättning i ett skulle man kunna säga, eller instant happiness.
  Inte konstigt att man kan få ett sånt sug efter dem.

  Hönemor:
  Så morgonpigg du är hönemor. (Och nu ser jag att jag visst inte ställt in tiden rätt på den här bloggen ännu, ska fixa det...)

  SvaraRadera
 7. Visste nog inte att det var tulpanens dag i fredags! Spännnade med en tulpanutställning! Tack för tipset! DEt kommer nog att bli många tulpandagar framöver här!
  Allt gott till dej!
  Lisa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...