tisdag 15 juni 2010


Jag fick en fråga i ett tidigare inlägg om petflaskor hjälper även mot sniglar. Själv har jag inte haft dem över plantorna så länge att jag vågar säga varken ja eller nej. Men i boken ABC om mördarsniglar av Kerstin Engstrand, får kragar (dit även petflaskor räknas) betyg ett på en skala där fem är högsta poäng. Eftersom petflaskorna ändå finns med bland uppräkningen av förebyggande åtgärder och bekämpningsmedel, så är det säkert värt att prova Laila!

I ABC om mördarsniglar står det inte bara om den spanska skogssnigeln, vi får även lära oss känna igen andra vanliga svenska sniglar och deras särdrag. Fokus ligger dock på mördarsnigeln. Om man som jag precis har börjat få problem med dem så finns det många tips och råd. Framförallt är boken trevlig för att man efter att ha läst klart den tycker sig ha lärt känna den spanska skogssnigeln litet bättre. Visste ni till exempel att den är väldigt hemkär och föredrar platsen där den är född?

Boken finns att beställa bl.a. på Bokus. Där kan man också provläsa några sidor ur den om man är intresserad.

6 kommentarer:

 1. Låter som en informativ bok.... Har fantastiskt nog inga mördarsniglar alls ännu... Men det är antagligen en tidsfråga bara.....

  Ha det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Vi hade bara någon enstaka under flera år, sen ökade de plötsligt i antal rejält. Men än så länge under kontroll. (Ta i trä.)

  /IET

  SvaraRadera
 3. Om sniglarna är så hemkära, tror jag att jag ska hjälpa dem att åter få andas hemlandets luft och äta kontinental mat. Vilken affärsidé för charterbolagen!!! Hemtransport av mördarsniglar! Jag är ett affärsgeni!!!!! ;-)
  Skämt åsido, visst är det bra att lära känna sina kombattanter!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Ruben:
  Charterresor för sniglar och förra veckan en helt ny ras av ogräsätande katter - du är en veritabel idéspruta Ruben!! :-))))
  /IET

  SvaraRadera
 5. Nej har du drabbats av mördarsniglar?
  Tur att sniglarna inte klättrar längs med husfasader för här finns dom i koloni området och dom skulle säkert komma krypandes hit, men jag tänker inte installera hiss till dom.
  Ha en skön dag:)

  SvaraRadera
 6. Där kan man nog lära sig en del..... :)
  Annars går de inte på rosor och örter
  Håkan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...