torsdag 27 januari 2011

Grab n'grow

Kul nyhet från Econova Garden, Grab n'grow odlingspåse i mjukplast. Klipp upp förpackningen, så de medföljande fröerna direkt i jorden i påsen, vattna, och vänta på att skörda. Finns i sju olika sorter; broccoli, rädisa och rödbeta som kan klippas redan som groddar och användas i sallader - och basilika, smörgåskrasse, koriander och ruccola.

Jag skulle ha älskat om min mamma hade köpt sådana här när jag var liten. Och jag skulle garanterat ha smakat på allt som växte i dem.
Som vuxen gillar jag idén att det kan vara så här enkelt, alla har förmodligen inte jordpåsar och krukor stående framme nästan för jämnan på köksgolvet som jag har.

Bild: Weibulls, www.weibulls.com

Men varför är det så förtvivlat ful färgsättning på påsarna? Det ser ju ut som fryspåsarna från snabbköpet. Nog måste det väl gå att göra den här produkten mer estetiskt tilltalande?

Oftast finns det en väl genomtänkt idé bakom utseendet på en produkt, så att man kan förstå varför den ser ut som den gör även om man själv inte gillar det. Men i det här fallet går jag helt bet på tanken bakom. Bladgrönt i fryspåsar?

9 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska idéer en del kan komma upp med! Helt knasigt men väldigt roligt! Och, roligare, soligare design skulle nog ha varit bättre, men det kanske ska likna zink.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Kul idé och smart sätt att prova på att odla ifall man inte är van.
  Nej alla har väl kanske inte så nära till krukor och jord.
  Med den där designen är det nog lätt att jag inte skulle lägga märke till produkten utan tro att det just var någon konstig frysförpackning i handelsträdgården, för jag blir absolut inte änns nyfiken av bara den påsen.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 3. Himla bra idé! Allt som är grönt ökar överlevnaden bland övervintrande trädgårdsmänniskor.
  Kram Ester

  SvaraRadera
 4. Verkligen en strålande idé! Förr så groddade jag en hel del, men det går väl i vågor detdär! Har fortfarande kvar plastgrejen i flera våningar....! Odlade också vetegräs på en plåtbricka med bomull... jättebra kattgräs för övrigt..:)!
  Håller med dej, den ser mera ut som en fryspåse!
  Ha en fin fredag!
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Jag brukar inte gilla så´na här "halvfabrikat" i trädgårdsbranschen, men det här kan vara en perfekt intresseväckare för både stora & små människor. Jag gillar silver & blått så jag tycker förpackningen var fin, men kanske lite "isig" kanske ....
  En STOR helgkram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Mycket bra idé men visst den kunde vara mycket snyggare..design är ofta så ful, estetik borde vara med i högre grad när man producerar. ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 7. Snabbmat:)

  Ha en fortsatt fin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 8. På din fråga om jag hänger pelargonerna upp och ner i år också - jovisst, men iår lät jag den svarta påsen vara helt öppen nertill. Förra året gjorde jag inte det och två av dem var helt ruttna...hm! På en av dem var det inte tätta och den klarade sej.
  Så...vi får se hur det går i år! Lovar att rapportera!
  Ha en fin söndag!
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Håller verkligen med dig – ruskigt fula påsar! För egen del är jag nog mer tilltalad av Nelsons groddtråg som Annika C berättar om idag på Naturliga ting. Vad jag vet behöver man ju inte jord för att odla groddar och trågen är snygga och går ju att använda om och om igen medan påsarna blir avfall, eller?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...