fredag 7 januari 2011

Offentlig utsmyckning?

Jag har städat lite bland arkiverat material och tänkte att jag skulle visa en triptyk jag målade till en utställning på Galleri Ikaros i Göteborg för några år sedan. Oljefärg på linne, spadar i naturlig storlek.

Till den här utställningen jobbade jag med spadar och symbolvärdet i dem. Jag har också kvar ett handtryckt tyg med spad-mönster. Ska visa det när jag har fotat av det.

Det roliga med att gömma undan saker en tid är att de känns som nya när man plockar fram dem igen. Just nu kan jag inte låta bli att stanna upp flera gånger om dagen och titta på spadarna på väggen i ateljén. De känns väldigt handfasta men samtidigt som om de har ett hemligt budskap som jag inte riktigt har förstått ännu.

Jag tycker att den här trion skulle göra sig fint som offentlig utsmyckning någonstans eftersom de väcker så många associationer. Men de skulle också göra sig fint i en mindre lokal där något ljudabsorberande krävs för att lokalen ska bli trevlig att vistas i. Eller korridoren i ett hotell, matsalen på lantbruksgymnasiet... Till salu är de iallafall. Så känner ni någon som skulle behöva tre spadar är det bara att tipsa dem att de kan kontakta mig...

11 kommentarer:

 1. Wow, så läckert med spadar i olika former!
  Visst är det något visst med trädgårdsredskap, och du har lyckats fånga tre st. i olika former.
  Vilken härlig idé och de borde väl passa in både här och där! Hoppas att du får napp!
  Det finns en mysig rustik restaurang i Söderköping som heter "Bondens" där har en härlig inredning åt ladugårdshållet....där skulle de helt klart passa!!!!
  Så duktig du är!
  Kul att du ville visa dem. Kanske har du flera utställningsalster som ligger undanstoppade?
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Lisa:
  Jag hade en himla fin utställning på Galleri Grå i Stockholm med kärl/krukor som ett genomgående tema. Mycket såldes tyvärr och fotona har försvunnit, men hittar jag dem ska jag lägga ut dem. Tror att du skulle gilla de bilderna, det var tusch och kol målningar.
  Men jag har kvar några textilier från den utställningen som jag verkligen borde fota av. Problemet är att de är så förbaskat stora (läs:höga), får nästan vänta till i sommar och hänga ut dem från ett fönster eller nåt sånt.
  Jättekul att få positiv respons på spadarna! :-)))

  /iet

  SvaraRadera
 3. Absolut de är ju super fina... härligt matrial och jag tror det måste finnas många platser den skulle kunna hänga på, hos mig tex hi hi...
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 4. Läckert med olja på linne. Bara det ger mig fina associationer. Skulle inta ha något emot att ha dem i min ateljé - när den någon gång blir färdig (om 100 år). Hoppas du säljer dem innan dess!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker trio!!! Så effektfullt och robust på nåt sätt... som spadar är... men ändå elegant så där i sin trio. Skulle verkligen passa som du säger i någon offentlig lokal av något slag..... Kanske någon som har odlingsanknytning. Men spadar kan ju stå för så mycket symbolik egentligen..... Lycka till med försäljningen!!!!!

  Ja, skratta åt snöeländet gör faktiskt jag också.... För gråta är ju mindre roligt ;-) Men när det kommer 50 cm dagligen har man ändå lätt för att hålla sig för skratt om man säger så ;-))) Kring O° här idag... så lite töande blev det..... men inte för att det märks någon skillnad....... ;-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Åh så fina! Och vilken fantastisk motividé! De skulle platsa var som helst med någon jord- eller trädgårdsanknytning. Varför inte SLU, de finns på fyra ställen och något av dem behöver säkert dina spadar!
  Ha det gott!/Laila
  PS Har du fått mitt mail?

  SvaraRadera
 7. Men vad roligt att du hittade in till mig så jag hittade in till dig!!! Lägger till dig bland bloggar jag läser så jag hittar tillbaka. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Såg att du lagt till dig på min trädgårdsblogg, så då hittade jag hit till dig med :)
  Troligen lika trevligt att följa din blogg som den där krönikan i allt om trädgård för några! år sedan. :)

  Ja, i btongdelen till mina växthus skulle dessa hänga snyggt! MEN... det är ett tag kvar innan det är dags att tänka på "pyntet" :) Speciellt det mer ömtåliga!
  Och innan pynt-dags så ska pengarna läggas på viktigare ting med - återuppbyggnad...!

  Trevlig vecka önskar jag dig!

  SvaraRadera
 9. Mycket snygga spadar, tror att jordbruksverket skulle må bra av lite konst.
  /U

  SvaraRadera
 10. Oj så fina spadar. Måtte du hitta ett hem till dom där dom verkligen uppskattas. Hade jag ett trädgårdskaffe så skulle jag absolut vara intresserad.
  Vad spännande det verkade med din utställning du hade på Galleri Grå skålar och kärl är jag så förtjust i, väntar gärna tills du visar det här på bloggen.
  Kramar:)

  SvaraRadera
 11. Hej Iann. Tack för i kväll. Det var jättekul att ses :) Spadarna är väldigt effektfulla där på väggen. Det känns som om man skulle kunna haka ner dem och börja gräva ... Nu har jag lagt mig som följare av din blogg och ska kika runt lite hos dig.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...