onsdag 13 juni 2012

Makens romantiska men vilda grus

Grusgången på baksidan av huset. Vid närmaste husknuten, nära vattentunnan, en självsådd akleja. Det växer flera av dem i gruset på denna sida som vätter åt sydväst. Vid det bottersta stupröret en till lysande rosa klick. Det är ett av min mans små grusprojekt.


Maken håller på att plantera in tjärblomster här närmast huslivet. I år har det blivit fem plantor totalt. De verkar trivas jättebra.

Nävan som tjärblomstret har kring fötterna är ett självsått ogräs. Det blir hundratals nya små plantor i gruset varje år, och jag rensar bort nästan allihopa. (Inte alla, jag gillar ju nävor - även de som är ogräs.) Och visst är det en fabulös kombination det här; tjärblomstrets vassa, nästan blågröna blad, och nävans mjukt rundade, varmgröna.


Strax bredvid en till lyckad kombination. Kryptimjan (?) - som också den stortivs här i det sandblandade gruset - och en till liten näva. Här står nävan för den svalare färgtonen, och timjanknopparna lyser i limegult.Nävan är en Geranium cinereum 'Ballerina', silkesnäva. Snart blommar hon i ljusrosa, så det rosa temat fortsätter även efter det att aklejan har blomman ut.

Jag tror det bor en liten Gravel Garden Gnome i min man. (Och blir resultatet så här bra så får han gärna släppa ut honom på vädring lite oftare... :-))

2 kommentarer:

 1. Gravel Garden Gnome! En sådan skulle gärna få flytta hit till våran tallbacketomt, där inget annat än tallar, mahonia och gullregn tycks trivas. Både aqvilegia och tjärblomster är favoriter, by the way...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får berätta om din tallbacketomt någon gång Mira, för det har du väl inte gjort än? Det låter ganska vackert. Speciellt i gullregnens månad...
   /i.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...