söndag 24 juni 2012

Bajs, eller vad?

Vad i hela friden är det här? Idag skulle jag plantera mina squashplantor i limpan jag gjort i ordning, och plötsligt fann jag den full av dessa märkliga, skumsvampliknande kuddar.


Minsta "kudden" jag hittade var bara 8, 9 cm, men de flesta är runt 15 x 15, eller 15 x 20 cm. Det var väl åtta, tio stycken på yta av ca åtta kvadratmeter. Konsistensen är som stelnat skum, två till fyra centimeter högt. Poröst. Skrapar man på det med fingret smulas det sönder.

Nedan hur det ser ut "färskt". Antar jag?


Och här en färsk som börjat... jäsa? Detaljbild underst. Ser ni "slemmet" i kanten? Klart och genomskinligt, ungefär som snigelspår... Det ser ut som att det varit nästan helt flytande och sedan stelnat till.


Först trodde jag att det var djurspillning, men när jag började tänka efter så kan jag inte komma på vilket slags djur det skulle vara? Vissa plättar är ju nästan lika stora som koblaffor? En katt med återkommande diarre, skulle den kunna få ur sig sådana här mängder??


En svamp?? Vad ÄR det?!?

14 kommentarer:

 1. Jag är ingen expert men jag skrattade gott om din text å funderingar om vilket djur som kunnat lämna efter sig detta... katts återkommande diarre¨.. love u!
  Låter dock som en slags svamp... tror jag :D
  Kram Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man letar ju efter referenspunkter Anki. ;-)
   /iet

   Radera
 2. Den första bilden ser nästan ut som en jäsande rågbröds-deg, men vem skulle sprida ut sånt i någon annans trädgård? Har aldrig sett nåt liknande... Följer med spänning och hoppas få svar på vad det kan vara för nåt.
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fniss* Ja, vem skulle göra det. :-)

   Men det är inget deglikt i konsistensen. Det är som... ja, som torkat hundbajs. Eller som gips som legat ute och blivit blött och sedan torkat upp nästan helt!
   /iet

   Radera
 3. Google image-sökningen jag gjorde för att hitta liknande exempel känns lite för bred…
  http://bit.ly/MtdDBR

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: Jag har helt missat den där funktionen hos Google... Hur kan jag ha gjort det..!? Otroligt mycket häftiga - och en del läskiga - bilder som kom upp. Men något liknande... njäe, eller såg du nåt?
   /iet

   Radera
 4. Detta var minsann ett mysterium! Har inte sett något liknande. Men vissa aliens börjar sina liv på detta sätt, tror jag. ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen, en okänd livsform i min trädgård! :-D
   /iet

   Radera
 5. Ser onekligen mystiskt ut. Min första tanke var någon form av jästsvamp??? Du måste hålla oss informerade om detta märkliga!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Spännande, eller kanske läskigt beroende på vilket av ovanstående förslag som stämmer:)

  Ha en finfin vecka,
  Rebecca

  SvaraRadera
 7. Spännande, eller läskigt beroende på vilket av ovanstående förslag som stämmer:)

  Ha en finfin vecka,
  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Har du aliens i trädgården? Kanske har du besök från MIB att vänta i så fall har de snart övertygat dig om att det är spillning ifrån en magsjuk råbock...
  ;)
  /U

  SvaraRadera
 9. Inte heller jag har en susning! Mycket märkligt. Har du hittat någon slags förklaring ännu?
  För övrigt hoppas jag att du har tid att njuta av din trädgård nu när allt är som allra finast!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 10. Hej
  Jag funderar på om det kan vara någon sorts slemsvamp. Googla på trollsmör.../ Mvh Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...