måndag 4 juni 2012

Stressat om krukplantering

Via picasa igen. Det här förfarandet kommer att driva mig från vettet märker jag. Det tar ju åtminstone tre gånger längre tid. Arrgh! Och fortfarande inget svar från Blogger. Sedan jag tömde cachen och rensade bort alla cookies så verkar åtminstone texteditorn fungera utan problem. Den har jag också haft problem med hela kvällen. Vänta nu, nu får jag upp nya felmeddelanden... "din html-kod kan inte accepteras". Nehe. Och vad betyder det då. Ska jag be någon annan skriva mina inlägg kanske??  


Nå, jag planterade de första krukorna på uteplatsen i förra veckan. Nu kunde inte ens jag avhålla mig från förra sommarens storsäljare svart petunia. Det var plantskolans fel, de hade placerat dem bredvid beigebladig alunrot. Hur snyggt som helst, och perfekt till vår vitkalkade husfasad.
I samma kruka också egenuppdragen mörkbladig dahlia och småblommande röd tagetes. 


Petunian är verkligen svart. Mörkaste blomma jag sett någon gång.Jag lade till etiketter på inlägget och får nu meddelandet att jag använder otillåtna bokstäver. En granskning visar att editorn på egen hand har lagt till en massa underliga tecken mellan mina etiketter.
 Jag undrar om den fått kortslutning...?!


Och nu så försvann plötsligt alla bilder och hälften av texten, så jag fick lägga in bilderna på nytt. Och texten orkar jag inte skriva om. Nu ger jag upp för idag. Mer än fyra timmar för det här inlägget. (!)

7 kommentarer:

 1. Fy farao, man kan ju bli "knäpp" för mindre! Jag skriver mina inlägg i Windows Live Writer och publicerar därifrån. Mycket lättare än blogger iaf. Hoppas det ordnar upp sig för dig och ditt bloggande snart. Lycka till!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva Linnea... Jag sitter och skriker högt. Faktiskt. Inte långt ifrån att bokstavligen börja slita mitt hår. Fy sjutton vilken tid sånt här tar. :-(

   Radera
  2. Även jag bloggar med Windows Live Writer och tycker det är helt underbart. Men ju mer jag läser om dina förtvivlade försök, desto mer låter det som om problemet ligger i din burk, eftersom det funkade med den gamla. Kan det vara tangentbordet som ställer till det? Lägger till felaktiga tecken? Pröva med att byta det. Om du inte kör med bärbar förstås...

   Radera
  3. Mira: Som jag jag sagt förut, så verkar inte Windows live finnas för Mac, det kanske är integrerat i Windows? (Jag har Mac OS.)

   Tangentbordet (som på just den här datorn är inbyggt) kan det inte vara, eftersm det inte funkade på den andra stationära datorn heller. (Men däremot fungerade uppladdning från en annan, gammal bärbar.)

   Och webläsaren verkar det som sagt inte vara heller. Har testat tre olika. Är mer inne på att problemet ligger någonstans i "nya" systemet... men var... och varför plötsligt...
   Ska göra en till test på en fjärde dator ikväll och se vad som händer då.

   Radera
  4. Visst ja, Windows live har vi ju pratat om förut... Jag har hört fler som klagat på nya systemet. Själv håller jag envist fast vid det gamla. Så länge det nu går...

   Radera
 2. Det var verkligen en fin kombination i din kruka!! Men, vilket elände med datorn. Är det bara med bloggen du har problem?

  Hoppas på snar bättring!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. PS Har ni flera datorer i familjen? Försök i så fall att göra ett inlägg från en annan dator (för att se om det blir samma problem).
  /R

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...